Københavnernes juletræ er fældet

24-11-2014

Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen har fældet træet til Rådhuspladsen i København.

Sikkerhed. Udstyret med visir og arbejdshandsker fældede Kirsten Brosbøl den høje gran. Foto: Naturstyrelsen.

Igen i år er det Miljøministeriet, der leverer juletræet til pladsen foran Københavns Rådhus, og i år var det miljøminister Kirsten Brosbøl og Overborgmester Frank Jensen, der førte motorsaven.

- Juletræet til Rådhuspladsen i København kommer fra en af Miljøministeriets bæredygtige skove, hvor der tages størst muligt hensyn til plante- og dyrelivet, fordi der hverken bruges sprøjtemidler eller gødning. For mig er det vigtigt, at træproduktion foregår på en måde, hvor det skaber en god indtægt for skovejeren samtidig med, at vi beskytter biodiversiteten og skovens vilde dyr og planter, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Årets juletræ er en 35-årig rødgran på 22 meters højde, der er blevet granvoksen i det naturskønne område Odderdamsengen i den sydlige del af Gribskov i Nordsjælland.

Certificeret til nålespidserne

I Miljøministeriets skove får mange træer lov til at vokse sig gamle, og der bliver ikke brugt sprøjtemidler. Det er godt for både planter, laver, sjældne fugle som rødrygget tornskade og mosarten grøn buxbaumia, som kun findes to steder i Danmark, hvor netop Gribskov er et af stederne.

Juletræet til Københavns rådhusplads er - ligesom alle træer i Miljøministeriets skove - certificeret under PEFC- og FSC-ordningerne, hvilket er en garanti for, at træerne produceres bæredygtigt.

Overborgmester Frank Jensen glæder sig til, at der kommer lys i træet på Rådhuspladsen:

- Det er en smuk tradition, at vi har et stort, flot juletræ på Rådhuspladsen i København. Næste år er det faktisk 100-året for juletræet på Rådhuspladsen, og Rådhuspladsens juletræ udgør et dejligt og hyggeligt barndomsminde for både unge og gamle københavnere. Det er en tradition, jeg er rigtig glad for at være med til at holde i hævd.

For ikke at forstyrre trafikken i København, bliver den store rødgran fragtet fra Gribskov til København natten til tirsdag, hvor det ankommer tidligt om morgenen.

Derefter vil træet blive pyntet med 100 julehjerter fra Børnenes Kontor og 600 lavenergipærer, så træet kan tændes den første søndag i advent.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.