Ud i naturen - nemt og hurtigt

04-11-2014

Flere kommuner lægger nu deres friluftsdata på Ud-i-Naturen kortet

Det bliver nu nemmere for danskerne at finde gode tilbud om arrangementer, spændende cykelruter eller overnatningssteder i naturen på Naturstyrelsens digitale friluftkort: Ud i Naturen.

Og snart vil der blive langt mere at vælge imellem, efterhånden som flere kommuner deler deres friluftstilbud på kortet. Det skyldes en store teknisk forbedring af Ud-i-Naturen-kortet, som er sket i et samarbejde mellem Friluftsrådet og Naturstyrelsen.

Begge parter har skudt 250.000 kroner i forbedringer for at gøre det endnu mere attraktivt, både for dem, der skal inddatere – og for dem, der skal bruge oplysningerne til at få en oplevelse i naturen.

Nemmere adgang til kortet

En af de store forbedringer er, at det er blevet langt nemmere at oprette sig som bidragyder og få ting på kortet. Førhen skulle man igennem en række uhensigtsmæssige bindeled, og det var tungt og administrativt besværligt at få ting på kortet, og det har muligvis afholdt mange fra af bruge det.

Samtidig er der lavet en vejledning til især kommunerne i, hvordan man tager kortet med sig i andre sammenhænge, fx i kommunens GIS-program, hvor alle udinaturen-data kan blive vist.

Endelig har Friluftsrådet og Naturstyrelsen rettet henvendelse til kommunerne med tilbud om at lægge deres friluftsdata på kortet for dem – mod at de selv holder dem ved lige.

12 kommuner har indtil videre takket ja, og deres tilbud er derfor nu også på udinaturen-kortet.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Mikkel Hall

Funktionsleder
Vandforsyning