Besøg gården fra 1864

13-10-2014

Noget, der ligner en gammel firelænget gård, er skudt op midt i den beskyttede natur i Svanninge Bakker på Fyn.

Blændværk. På afstand ligner det unægteligt en gammel gård. Foto: Naturstyrelsen.

Midt på Fyn, i de naturskønne Svanninge Bakker, kan man komme helt tæt på en af de store kulisser, der er bygget til DR’s nye serie ’1864’.

Kulissen forestiller Laust’s og Peter’s stråtækte barndomshjem i tv-serien, der havde danmarkspremiere 12. oktober.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der spærrer øjnene op og undrer sig over, at der pludselig ligger en gård – eller noget der ligner - hvor der før kun var natur. Men efter ’1864’-premieren i går, vil mange nok genkende bygningen, siger skovrider Søren Strandgaard fra Naturstyrelsen på Fyn.

1864_bagkulissen

Kulissen blev bygget i foråret 2013 og er lavet af træ, pudset op med mørtel og med strå på taget. Den er så solid, at den har tålt regn og dårligt vejr. Indtil videre får den lov at stå et års tid endnu.

Der fri adgang for alle, der har lyst til at opleve, noget der ikke er, hvad det ligner.

Link til den digitale guide til Svanninge Bakker

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.