Her er borgernes ideer til flyvestation

15-10-2014

Naturstyrelsen har samlet over 80 forslag fra borgerne i en ny plan for Flyvestation Værløse.

Fremdrift. Borgere og foreninger mødte talstærkt op i foråret, da frilulftslivet blev fejret på flyvestationen. Foto: Claus Bjørn Larsen.

Flyvestation Værløse vil i de kommende år udvikle sig til et sandt mekka for friluftsliv.

Det kan man læse om i Naturstyrelsens plan for de grønne arealer på flyvestationen, hvor borgere har bidraget med bud på, hvordan den gamle flyvestation fremover skal anvendes.

En hangar bygget til fly kan fremover blive et friluftsforsamlingshus for spejdere og andre foreninger og besøgende. Flyenes landingsbaner skal bevares til glæde for landsejlere, rulleskøjter og cykler, og på de grønne enge skal der være plads til nye ridestier og en hundeskov. 

Ideerne er mange og gode, og nu starter arbejdet med at undersøge, hvad der kan finansieres og dermed realiseres.

- Planen for flyvestationen tager udgangspunkt i, at området nu er et rekreativt naturareal, der rummer nogle helt særlige muligheder for friluftsliv, som man ikke finder andre steder. Der er kommet mange gode idéer fra borgerne, og langt de fleste er der fint plads til, uden at nogen kommer til at genere hinanden, siger specialkonsulent Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen i Østsjælland.

I den nye plan vurderer Naturstyrelsen, at langt de fleste forslag er forenelige med, at Flyvestation Værløse nu er et naturområde med unikke muligheder for friluftsliv.

Styrelsen afviser dog, at der skal være mulighed for streetrace med biler og motorcykler på startbanerne, og at der skal udsættes bisonokser på de åbne græsarealer.

Læs planen for flyvestationen (pdf)

Fra hangar til forsamlingshus

Nogle forslag vil Naturstyrelsen sætte i værk på egen hånd. Det gælder for eksempel nye bål- og overnatningspladser og opstilling af borde og bænke. Naturstyrelsen vil også indrette en hundeskov og pleje naturen.

-Planen er ikke en facitliste, der præcist siger, hvordan flyvestation skal se ud. Men den udstikker nogle konkrete opgaver, der skal tages fat på. Naturstyrelsen vil i den kommende tid fortsætte dialogen med de foreninger og personer, der står bag idéerne, siger Charlotte Mølgaard.

For de forslag, der kræver penge udefra, skal der i den kommende tid arbejdes videre med at finde finansiering.

Det gælder blandt andet forslaget om at omdanne den tidligere Hangar 72 til et friluftsforsamlingshus, hvor mange forskellige brugergrupper og besøgende kan have for eksempel toiletter, klublokaler og plads til grej.

LÆS ARTIKEL: Friluftfolket skal indtage flyvestationen

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.