Mange danskere overnatter udendørs i efterårsferien

13-10-2014

Miljøministeriet kan melde næsten udsolgt på de mest populære shelters.

Huleboer. En overnatning i det fri kan foregå i et af de mange shelters rundt om i landet. Foto: Tobias Markussen.

Efterspørgslen efter en nat i det fri i efterårsferien er stor. Miljøministeriets 150 gratis lejrpladser med shelters er næsten fuldt booket.

- Det er dejligt at se, at danskerne får flere og flere oplevelser i naturen – også om natten. Man vil ud og lytte til uglerne og høre rådyrene pusle omkring i mørket. Og om morgenen har man skoven helt for sig selv. De gratis overnatninger er med til at øge antallet af besøgende i vores fælles skove, og det er netop et af regeringens mål i Naturplan Danmark, som jeg snart lancerer, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Hvis man vil reservere en af lejrpladserne med shelters, sker det i dag via Naturstyrelsens elektroniske bookingsystem. Det betyder, at styrelsen i dag kan følge med i efterspørgslen på de gratis overnatningssteder.

Og da den er stigende, bliver der bygget nye shelters for at dække behovet. Senest er der kommet nye shelters til ved Hølken Strand ved Horsens, ved Jøvet på Fyns Hoved og ved Lunken Skov nær Skagen.

Det er både familier med børn, enlige vandrere og spejdere på tur, der bruger lejrpladserne. En enkelt reservation kan betyde, at mellem 2 og 20 personer overnatter i skoven, og dermed kommer det egentlige antal af overnattende gæster i skovene nemt op over 10-20.000 om året.

De mest populære lejrpladser er udsolgt i næste weekend, men der er stadig enkelte pladser.

En anden mulighed for en gratis nat i skoven og tæt på dyrene er Miljøministeriets tilbud om fri teltning i 155 skove. Her kan enhver slå sit telt op uden først at spørge nogen. Man skal bare vise hensyn og rydde op efter sig.

Man kan booke overnatningspladser her

Se en oversigt over skove, hvor fri teltning er tilladt her

Se også efterårstemaet på Naturstyrelsens hjemmeside

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Sådan deltager du på Facebook:

1) Åbn Facebook

2) Upload dit natur-billede

3) I kommentarfeltet skal du skrive #voresnatur efterfulgt af din begrundelse

Så vil vi modtage dit billede, og du vil automatisk deltage i konkurrencen om en bisontur på Bornholm.