Millioner klar til flere skove

29-10-2014

Mere natur på vej til danskerne, efter Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordning fra EU.

Åbent. Indtil 7. november kan offentlige myndigheder søge om penge til skovrejsning. Foto: Peter Helles.

Bynære skove og flere grønne pletter på Danmarkskortet kan være på vej inden længe.

Den offentlige skovrejsningsordning er helt ekstraordinært blevet genåbnet i en kort periode, hvor der er otte millioner kroner til at medfinansiere ny skov.

- Disse penge kan være med til at udbygge Det Grønne Danmarkskort, som er en af hovedideerne i Naturplan Danmark. Jeg ved, at kommunerne er meget interesserede i at etablere nye bynære skove, og da ordningen kørte sidste gang, blev de 15 millioner kroner revet væk. Så det er lidt som at kunne give en tidlig julegave, at vi nu har flere penge til offentlig skov, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Pengene kan søges af offentlige myndigheder og offentlige virksomheder til skovrejsning frem til 7. november i år.

Indsatsen for at få rejst mere offentlig skov flugter med Naturplan Danmark, som regeringen netop har præsenteret. Her er der afsat yderligere 30 millioner kroner til at plante mere statsskov, der skal bidrage til klimasikring, til at beskytte drikkevandet og til at skaber nye og bedre naturoplevelser - også tæt på byerne.

6 x Fælledparken

Tilskudsordningen til offentlig skovrejsning løb oprindeligt fra 2012-2013, og dengang blev der uddelt penge til at rejse 600 hektar ny skov.

Denne gang er forventningen, at der bliver rejst cirka 300 hektar ny skov, som svarer til et område seks gange større end Fælledparken i København.

- Jeg er klar over, at fristen er meget kort, men jeg ved, at der er kommuner og offentlige myndigheder, der har projekter liggende i skuffen, som de mangler finansiering til. Så disse penge skal nok blive til ny natur til danskerne, siger Kirsten Brosbøl.

Ansøgerne får finansieret 55 procent af udgifterne og skal betale resten selv.

Se mere om ordningen på Naturstyrelsens hjemmeside

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.