Nye guider til vores natur

13-10-2014

Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen - i naturen. Nyt guide-system er både digitalt og i foldere.

Lige ved hånden. Ikke kun informationstavler viser vej i naturen. Naturstyrelsen har ca. 100 digitale guider, der viser dyreliv, seværdigheder og aktiviteter. Foto: Per Fløng.

Hvad er værd at se i min lokale skov?

Det kan man fremover finde svar på i nye naturguider for Miljøministeriets skove og naturområder. De kan læses på Naturstyrelsens hjemmeside og på smartphones, og dertil hører et trykt kort, som man finder i standere ved indgangen til et naturområde. Der er foreløbig udarbejdet ca. 100 guider.

Målet med guiderne er at få flere danskere ud i naturen – og sikre alle en større oplevelse.

- Guiderne vil med ord, kort og billeder gøre besøg i naturen mere spændende. Gode historier gør altid et besøg mere interessant, lige såvel som storbyferier bliver sjovere, hvis man har fået en god guidebog med. Initiativet ligger i tråd med Naturplan Danmark, der vil udvikle mere og bedre natur, men også øge udbuddet af oplevelser i den , siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Guiderne indeholder alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

De hidtidige vandretursfoldere bliver afløst af en trykt mini-guide med større vægt på selve kortet og en oversigt over områdets seværdigheder, som så henviser til den digitale guide for yderligere oplysninger.

Det nye system vil sikre, at informationerne altid er opdaterede, fordi ændringer straks kan blive korrigeret centralt. Flere guider udkommer også på tysk og engelsk.

Her finder du alle guiderne til naturen

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Sådan deltager du på Facebook:

1) Åbn Facebook

2) Upload dit natur-billede

3) I kommentarfeltet skal du skrive #voresnatur efterfulgt af din begrundelse

Så vil vi modtage dit billede, og du vil automatisk deltage i konkurrencen om en bisontur på Bornholm.