Porten til Randbøl Hede fik fin pris

06-10-2014

Vejle Kommunes arkitekturpris 2014 gik i år til Naturrum Kirstinelyst ved Billund, som Naturstyrelsen står bag.

Oplevelsessted. Naturrum Kirstinelyst ligger på kanten af Randbøl Hede. Foto: Naturstyrelsen.

Det er ikke kun de 25.000 gæster, der hvert år besøger Naturrum Kirstinelyst, som sætter pris på Naturstyrelsens flotte byggeri. Også Vejle Kommune har fået øjnene op for stedets smukke kvaliteter, og gav i år byens arkitekturpris, Vejle-Prisen til Naturstyrelsen i Trekantsområdet.

Skovrider Henrik Vinther fra Naturstyrelsen i Trekantsområdet modtog torsdag 2. oktober et fint diplom ved et arrangement i Spinderihallerne i Vejle.

- Vi er naturligvis meget glade for at have modtaget denne anerkendelse for projektet. I arkitektkonkurrencen havde vi netop lagt vægt på, at byggeriet skulle være et arkitektonisk fyrtårn, men samtidig også skulle indordne sig hedens enkle og ydmyge landskab. Arkitekturprisen bekræfter os i, at det faktisk er lykkedes, siger skovrider Henrik Vinther.

Dommerkomiteens begrundelse for at æren skulle tilfalde Naturstyrelsen lød blandt andet:

- Kirstinelyst er et naturcenter ved Randbøl Hede, der danner ramme om rekreative rum med blandt andet udstilling, madpakkested, grillplads og shelters. Det nye naturcenter fungerer som et formidlingssted, hvor besøgende kan få ny viden om heden. Naturcentrets nænsomme placering i naturen understreges i byggeriet med veldefinerede indramninger af kig til det omgivende landskab, overdækkede udeophold og brugen af levende tørv i vægge og tag.

Foruden nu at være en arkitektonisk præmieret bygning er Naturrum Kirstinelyst også en port til mange forskellige oplevelser på Randbøl Hede. Her er både en udstilling, rekreative faciliteter og afmærkede stier, der gør stedet til et afsæt for turister og lokale til at få ny viden og inspiration til gåture i det smukke hedelandskab.

Naturrum Kirstinelyst er blevet til i et samarbejde mellem Friluftsrådet, Arbejdsmarkedets Feriefond, Lokale og Anlægsfonden, Realdania, Ole Kirk’s Fond og LAG Vejle og LAG Billund. Bygningen er tegnet af Cubo Arkitekter.

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.