Brosbøl: Vis mig din yndlingsnatur

29-09-2014

Send et billede og vind en tur i Bison-skoven på Bornholm.

Favorit. Naturen er fuld af stemningsfulde steder. Foto: Ole Akhøj.

Vis mig dit yndlingssted i den danske natur – og del det med din nabo.

Sådan lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl, der via sociale medier nu vil skabe mere opmærksomhed om den danske natur og de mange muligheder, danskerne har for oplevelser i skove og naturområder.

Hun håber, at danskerne vil udveksle deres bedste naturpletter med hinanden, så flere får øjnene op for nye steder i naturen.

- Inde længe lancerer jeg Naturplan Danmark - en strategi for at få mere og bedre natur med større biologisk mangfoldighed. Men bagved ligger jo også et stort ønske om at give danskerne flere oplevelser i vores fælles natur. Jeg håber, at vi med dette initiativ kan inspirere mange til at søge ud i naturen. For nu kan man søge ud for at udforske andre menneskers yndlingssteder, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Man deler sit yndlingssted i naturen via de sociale medier. Man tager et billede og giver en kort beskrivelse af, hvorfor det er noget særligt. Det uploades med hashtag #voresnatur. Man må selv bestemme, om man lægger det på Facebook eller på Instagram.

Naturstyrelsen præsenterer et udvalg på sin hjemmeside. Og miljøministeren vil i november kåre bedste billede. Præmien er en guidet tur i Bisonskoven på Bornholm – eller en guidet tur med naturvejleder i ens lokalområde.


Yderligere oplysninger:

Jens Fuglsang Edelholt

Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet

Sådan deltager du på Facebook:

1) Åbn Facebook

2) Upload dit natur-billede

3) I kommentarfeltet skal du skrive #voresnatur efterfulgt af din begrundelse

Så vil vi modtage dit billede, og du vil automatisk deltage i konkurrencen om en bisontur på Bornholm.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.