Lun sensommer gav iltsvind

26-09-2014

I august forbedrede kølige temperaturer og blæst iltforholdene for fisk, muslinger og sandorm. Men i september vendte det gode vejr tilbage – sammen med iltsvindet.

Fanefjord_OleAkhøj
Forfriskende. Vind og bølger kan fortrænge iltsvind. Foto: Ole Akhøj.

Limfjorden, Mariager Fjord, Det Sydfynske Øhav og det sydlige Lillebælt med tilstødende fjorde er lige nu hårdt ramt af iltsvind. Mens andre dele af det danske havmiljø har det fint.

Det viser iltsvindsrapporten for perioden 21. august til 17. september. Rapporten er udarbejdet af DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet på baggrund af Naturstyrelsens målinger af iltindholdene i danske farvande.

Læs iltsvindsrapporten

Kulde og blæst hjalp på iltsvind

Køligere temperaturer og et ret blæsende vejr i august forbedrede i begyndelsen af perioden forholdene for mange fisk og bunddyr. Men i september vendte sensommeren tilbage med høje temperaturer, og det skabte et intenst iltsvind i en række af de områder, der allerede tidligere i år var ramt af iltsvind.

Den aktuelle iltsvindsrapport er den anden af i alt fire landsdækkende iltsvindsrapporter, Naturstyrelsen får udarbejdet. Den næste iltsvindsrapport udkommer til 31. oktober.

Læs iltsvindsrapporten for juli og august

Læs mere om iltsvind

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.