Bæverunge fanget på video

24-04-2015

Se det første videoklip af en bæverunge født i Nordsjællands natur.

Unge. Bæverunge filmet i Dronningholm Mose i Nordsjælland. Foto: Naturstyrelsen.

Bæverne trives og bliver stadigt mere talstærke i Danmark. Det viser de seneste dages tællinger i Vestjylland, Nordsjælland og Himmerland, hvor Naturstyrelsen og mere end hundrede frivillige har holdt øje efter de store, svømmende gnavere.

I Vestjylland blev der talt i alt 16 bæverunger, mens man i Himmerland så to bævere i henholdsvis Sønderup Å og Vidkær Bæk, hvor man fandt spor af bæver for første gang sidste efterår. I Nordsjælland blev der talt i alt tre unger, og her lykkedes det oven i købet også at filme en af bæverungerne.

 

Se det første videoklip af en bæverunge født i Nordsjællands natur. Optaget af Naturstyrelsen i Dronningholm Mose ved Arresø.

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

- Der er slet ingen tvivl, om at det er en unge, man ser på filmen. Den svømmer med hele ryggen fri af vandet, mens voksne bævere kun lige akkurat har hovedet over vandet. Indtil i år har vi kun set én unge i Nordsjælland, så når vi nu ser tre unger på én gang, er det en klar bekræftelse af, at bæverne har det godt, siger vildtkonsulent Niels Worm, Naturstyrelsen i Nordsjælland.

I Nordsjælland blev der fra 2009 til 2011 udsat i alt 24 tyske bævere. Bestanden vurderes nu at rumme omkring 27 bævere. I Vestjylland blev der i 1999 udsat 18 bævere, og når de nye unger tælles med, vurderes der nu at leve i alt 213 bævere i Vestjylland.

Læs nyheden: Bæver sætter tænderne i Himmerland

 

Læs om bæveren i artsleksikonet 

Læs om Nordsjællands bævere

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.