Nu er der hun-ulv i Danmark

23-04-2015

Ni prøver afslører, at en eller flere hunulve har fundet vej til Jylland.

Ulv. Muligheden for et ulvepar er nu til stede med fundet af DNA-spor fra hunulv. Foto: Colourbox.

For første gang, siden den første hanulv blev fundet død i Thy i efteråret 2012, er der nu sikre beviser for, at i hvert fald én hunulv har krydset grænsen mellem Tyskland og Danmark. Dermed er den naturlige vej banet for, at der kan komme ulveunger i Danmark.

Spor af hunulv er blevet afsløret af Institut for Bioscience, Kalø, Aarhus Universitet. Instituttet har lavet DNA-analyser af ulveekskrementer, dræbt vildt og et dræbt husdyr i Jylland indsamlet i efteråret 2014 og foråret 2015 i Nordjylland, Midtjylland, Sydvestjylland og Sydøstjylland.

- Beviser for hunulve i Danmark har været ventet længe. Det er et emne, vi har vendt på de to informationsmøder i Jylland i denne uge. Nu ved vi, at der har været mindst én hunulv i Jylland. Men om der er en eller flere hunulve, ved vi først om en måneds tid, når Aarhus Universitet har lavet mere dybdegående undersøgelser, siger kontorchef Trine Fugmann, Naturstyrelsen.

Fundet af hunulv ændrer ikke i sig selv forvaltningen af ulv, som Naturstyrelsen og ulvegruppen under Vildtforvaltningsrådet lavede en plan for i 2014.

Hvis man vil vide mere om ulv, kan man komme til et af Naturstyrelsens informationsmøder om ulv onsdag 29. april på Tranum Strand i Brovst eller i Mejdal Hallen i Holstebro torsdag 30. april fra kl. 19.00-21.00.

Læs mere om informationsmøder om ulv

Læs mere om befolkningens holdning til ulv

Læs mere om ulv i artsleksikonet

Læs pressemeddelelsen fra Naturhistorisk Museum Aarhus

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Hans Erik Svart

Specialkonsulent
Naturbeskyttelse