Rejsehold baner vejen for grøn energi

13-04-2015

Kommunerne føler sig godt hjulpet af Naturstyrelsens rejsehold for vindmøller og biogas. Det viser en ny undersøgelse.

1920LB_syd_200913_6000.jpg
Miljøvenligt. Nyt biogasanlæg ved Lemvig. Foto: Finn Gade.

93 procent af landets kommuner er tilfredse eller meget tilfredse med vindmøllerejseholdet, mens 80 procent er tilfredse eller meget tilfredse med Naturstyrelses biogasrejsehold. Det viser en spørgeskemaundersøgelse baseret på 114 interviews med kommuneplanlæggere fra 64 kommuner.

Undersøgelsen kortlægger erfaringerne og resultaterne med de to rejsehold, der rejser rundt til landets kommuner, yder rådgivning og deltager i eksempelvis borgermøder om nye vindmøller og biogasanlæg.   

-Det er især spørgsmål om, hvor man bedst placerer vindmøller og biogasanlæg i landskabet, og hvordan man skaber borgerinddragelse. Og så er det selvfølgelig spørgsmål til selve planlægningsprocessen, som vindmøllerejseholdet og biogasrejseholdet har hjulpet med. Det har fungeret rigtig godt, siger kontorchef Niels Bjørkbom, Naturstyrelsen.  

Læs tilfredshedsundersøgelsen her

Selvom rejseholdene ofte tager på besøg rundt omkring i landet, så har 90 procent af de adspurgte kommuner også fundet mange oplysninger om vindmøller og biogas på rejseholdenes hjemmesider på www.nst.dk, og langt størstedelen af landets kommuner har også deltaget i Naturstyrelsens årlige workshop om vindmølleplanlægning.

Læs mere om vindmøllerejseholdet

Læs mere om biogasrejseholdet

1920_resized.jpg
Foto: Ole Malling.