Skovheste skal redde sjælden plante

30-04-2015

Naturstyrelsen i Storstrøm fortæller søndag 3.maj om planerne for et af Danmarks bedste naturområder.

Naturpleje. Naturstyrelsen bruger heste til at holde buske i ave. Foto: Naturstyrelsen.

Ulvshale Skov på Møn - en af Danmarks få rigtige urskove – bliver snart levested for nye store dyr. Naturstyrelsen er lige nu ved at planlægge en ny stor indhegning til 20 heste eller skovkvæg, der med deres gnaven og trampen skal holde skoven åben til glæde for blandt andet den sjældne tarmvridrøn, natsværmeren egeordensbånd og andre ualmindelige insekter og svampe.

- Ingen andre steder end på Ulvshale og Nyord på Møn kan man finde i alt 33 forskellige naturtyper samlet så tæt. På en formiddag kommer man nemt gennem egeskov, enebærkrat, overdrev og strandeng. Men får vi ikke hestene eller kvæg til at hjælpe os, så vil meget af den særegne natur med tiden gro til i birk og krat, fortæller specialkonsulent Jørgen Sandby Nielsen fra Naturstyrelsen i Storstrøm.

Den nye indhegning i Ulvshale Skov bliver med 30 hektar på størrelse med 375 parcelhusgrunde. Skovgræsningen indgår sammen med anden naturpleje i et stort naturgenopretningsprojekt, der støttes af 15. Juni Fonden.

Søndag 3. maj klokken 10.30 er alle velkomne til at høre Naturstyrelsen fortælle om planerne for den nye græsningsskov, der skal hjælpe med at bevare Ulvshale som et af de mest artsrige naturområder i Danmark. 

Læs mere om de guidede ture i programmet (PFD)

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.