Kun få får løn og kørepenge til jagt

27-08-2015

DR.dk bringer i dag artikler om, hvordan Naturstyrelsen afvikler reguleringsjagter sidst på jagtsæsonen. Det fremgår, at medarbejdere rejser rundt til andre enheder for at deltage i jagterne, og det er korrekt. Men man kan få det indtryk, at alle disse medarbejdere får løn og kørepenge for at gå på jagt – og det er forkert.

I DR.dks fire konkrete eksempler på medarbejderes jagtrejser har der været tale om ulønnet arbejdskraft, og der er heller ikke udbetalt kørepenge. Og det gælder også for langt hovedparten af de 127 rejser, som DR.dk omtaler.

Kun medarbejdere, der arbejder med jagt- og vildtforvaltning, kan få løn og kørepenge for at deltage i disse jagter. De fleste deltagere får hverken løn eller kørepenge. Nogle af dem deltager, fordi de sidder i rokeringsstillinger, hvor man kan forvente, at de fremover vil få med jagt at gøre – og derfor giver Naturstyrelsen mulighed for, at man kan holde sine jagtkompetencer vedlige – men det sker på egen tid og uden kørepenge. Endelig har der været praksis for, at også andre medarbejdere kunne deltage, men stadig uden løn og kørepenge.

Ifølge den ny jagtpolitik vil den sidste type medarbejdere ikke længere kunne deltage.

Ordningen har sikret, at afskydningerne kan ske billigt og effektivt.

At jagten normalt foregår på hverdage skyldes, at Naturstyrelsen som hovedregel aldrig afholder jagter i weekenderne af hensyn til andre brugere af skoven.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.