Kamp mod mårhund fortsætter

01-12-2015

Selv om man må opgive at udrydde den invasive art mårhund i Danmark, kan det stadig betale sig at bekæmpe den.

Uønsket. Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund kæmper mod mårhunden. Foto: NST.

Mårhunden vil også i 2016 være jaget vildt - alle årets dage.

Naturstyrelsen har besluttet at forlænge den særlige indsats for at bekæmpe mårhunden, som er en invasiv art, foreløbig med et år. Indsatsen blev sat i gang i 2010, og selv om det ikke lykkedes at udrydde mårhunden på de fem år, regner man alligevel indsatsen som en succes, fordi mårhunden ikke har spredt sig til øerne - og uden indsatsen ville bestanden formentlig være væsentlig større.

Dermed følger Naturstyrelsen anbefalingerne fra en evaluering af indsatsen mod mårhund udarbejdet af rådgivningsvirksomheden COWI. Evalueringen konkluderede, at mårhunden er kommet for at blive, men at indsatsen har haft stor værdi alligevel. Også Vildtforvaltningsrådet har anbefalet, at indsatsen fortsætter.

- Hver gang vi får ram på en mårhund - eller forhindrer den i at formere sig - skåner vi padder og fugle, som hører til i den danske natur. Vi får nok aldrig udryddet mårhunden helt, men vi bør stadig gøre en indsats for at holde den nede for dyrelivets skyld, siger Mette Marcker Christiansen, kontorchef for biodiversitet og arter.

Bekæmpelsen af mårhund er sket i samarbejde med Danmarks Jægerforbund. Siden registreringen af mårhund begyndte i 2008, er der nedlagt i alt knapt 800 mårhunde. Tallet inkluderer både mårhunde fanget og aflivet som en del af projektindsatsen og af private jægere samt mårhunde dræbt i trafikken. Indsatsen for 2016 vil koste cirka tre millioner kroner og sikre, at indsatsen fortsætter i hele Jylland.

Læs mere om mårhund og bekæmpelse af den i artsleksikonet

Yderligere information: Marie Fangel Cleemann, Naturstyrelsen i Blåvandshuk, tlf.: 2141 8628, e-mail: Obfuscated Email