Pas på smattede veje i skoven

09-12-2015

Mange skovveje er for tiden så mudrede, at det er svært at komme frem.

Ufremkommelig. Vand og dybe huller spærrer mange skovveje. Foto: NST.

Husk gummistøvler og bliv på de store skovveje.

Sådan lyder rådet fra Naturstyrelsen, der kører med skovningsmaskiner og rydder op efter stormen Gorm. Kørsel med tunge maskiner har sammen med store regnmængder gjort mange små skovveje og stier mudrede og næsten ufremkommelige.

- Man må indstille sig på, at det er noget mere besværligt end normalt at færdes på skovveje, ridestier og cykelspor. En del steder er der dybe hjulspor og vand på skovvejene. Så hvis man vil hurtigt og tørskoet frem, skal man blive på skovens store veje, siger skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen i Thy.

Siden Gorm ramte landet 29. november, har Naturstyrelsen haft traktorer og udkørselsmaskiner i sving landet over med at trække stormvæltede træer væk fra skovvejene. Det er mange steder gået hårdt ud over skovvejene, der er meget bløde efter en usædvanlig våd november og sidste uges regn.

Dage med tørt vejr, blæst og solskin, som DMI lover til weekenden, er den bedste kur mod de smattede skovveje. Spor og stier med større skader vil blive gjort farbare igen til foråret. 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.