Bisonskoven på Bornholm er åben igen

22-07-2015

Bisonskoven med de fire nye bornholmskfødte kalve er åbnet. Men det er vigtigt, at gæster i skoven følger reglerne for færdsel.

undefined
Bisonidyl. Bornholmsk bisonkalv sammen med sin mor. (Foto: Marc Kaekebeke).

Det forventes ikke, at der fødes flere bisonkalve på Bornholm denne sommer, og derfor er skoven igen åben for offentlig færdsel på veje og afmærkede stiger. De nu i alt 17 europæiske bisoner er vilde dyr, der skal omgås med respekt, og besøgende skal følge Bisonskovens færdselsregler nøje.

For en måned siden blev Bisonskoven lukket for offentligheden for at skåne de nyfødte kalve og minimere risikoen for, at skovgæster skulle møde en beskyttende bisonko. I de første par uger efter fødslen går moderkøer lidt væk fra flokken, og de er beskyttende overfor deres kalve, hvis man kommer for tæt på.

- Nu er hele flokken samlet igen, og kalvene er store nok til at følge med de andre. Derfor er moderkøerne mindre aggressive, så nu kan vi åbne Bisonskoven for offentligheden igen, siger naturformidler Michael Stoltze, Naturstyrelsen på Bornholm.

Bisonflokken er nu større og har ikke været vant til besøg i en måned. Derfor følger Naturstyrelsen dyrenes adfærd nøje.

Læs mere om bisonprojektet