Bisonskoven på Bornholm er åben igen

22-07-2015

Bisonskoven med de fire nye bornholmskfødte kalve er åbnet. Men det er vigtigt, at gæster i skoven følger reglerne for færdsel.

Bisonidyl. Bornholmsk bisonkalv sammen med sin mor. (Foto: Marc Kaekebeke).

Det forventes ikke, at der fødes flere bisonkalve på Bornholm denne sommer, og derfor er skoven igen åben for offentlig færdsel på veje og afmærkede stiger. De nu i alt 17 europæiske bisoner er vilde dyr, der skal omgås med respekt, og besøgende skal følge Bisonskovens færdselsregler nøje.

For en måned siden blev Bisonskoven lukket for offentligheden for at skåne de nyfødte kalve og minimere risikoen for, at skovgæster skulle møde en beskyttende bisonko. I de første par uger efter fødslen går moderkøer lidt væk fra flokken, og de er beskyttende overfor deres kalve, hvis man kommer for tæt på.

- Nu er hele flokken samlet igen, og kalvene er store nok til at følge med de andre. Derfor er moderkøerne mindre aggressive, så nu kan vi åbne Bisonskoven for offentligheden igen, siger naturformidler Michael Stoltze, Naturstyrelsen på Bornholm.

Bisonflokken er nu større og har ikke været vant til besøg i en måned. Derfor følger Naturstyrelsen dyrenes adfærd nøje.

Læs mere om bisonprojektet

Regler for færdsel i Bisonskoven

  • Gå kun på Bisonskovens faste veje og markerede (gule) stier.
  • Hunde skal være i snor.
  • Hold mindst 100 meters afstand til dyrene.
  • Hvis dyrene bevæger sig tættere på end 100 meter, så gå roligt væk.
  • Reglen om 100 meters afstand gælder også, hvis du er i bil, og dyrene står på eller i nærheden af vejen. Det betyder, at man enten skal vente i bilen eller vende om!

Fødte bisonkalve

Der er født fire kalve i Bisonskoven i år. To sidst i maj måned, én omkring 20. juni og én omkring 7. juli. 20. juli var alle fire nye kalve samlet med resten af flokken. Der er med stor sikkerhed tale om to tyrekalve og to kviekalve. Med de fire nye kalve har de syv europæiske bisoner, der kom til Bornholm i 2012, i alt fået 10 kalve - seks tyrekalve og fire kviekalve.

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.