Kom til Skovens Dag

06-05-2015

Søndag 10. maj står der oplevelser på spring over hele landet.

Friluftliv. Skovens Dag bugner af tilbud til børn og voksne. Foto: Naturstyrelsen.

Har man lyst til at fange haletudser, lave mad af skovens vilde planter eller bare slentre rundt med familien og blive klogere på naturen, så er der god grund til at tage i skoven på søndag, når det er Skovens Dag.

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening med støtte fra Nordea-fonden og  G. B. Hartmanns Forskningsfond, og Naturstyrelsen deltager med arrangementer i en lang række skove over hele landet:  

- I Vendsyssel kan man i Søheden Skov ved Brønderslev prøve den helt nye fitnessbane og legeplads, og man kan deltage i indvielsen af oplevelsesområdet, stålormestien.

- I Vestjylland kan man på guidede ture i Husby Klitplantage høre om Vestkystens sårbare klitheder og et nyt naturprojekt, der bekæmper rynket rose og bjergfyr, der breder sig på klitheden.

- I Sønderjylland kan man komme på safari i den urørte Draved Skov, hvor man kan opleve, hvordan de danske skove så ud for tusind år siden.

- I Nordsjælland er der arrangementer i Gribskov og Tisvilde Hegn. Forfatter Flemming Rune fortæller om Tisvilde Hegn, som han kender bedre en nogen anden efter, at han har skrevet et tobindsværk om skoven. 

- I hovedstadsområdet er der aktiviteter i Vestskoven ved Naturcenter Herstedhøje og i Jægersborg Dyrehave. Lær at lave pesto af bøgeblade og ramsløg og bliv krible-krable professor med Ramasjang-vært Silia Okking.

- På Bornholm kan man blive klogere på gevirer, planter og levende dyr af mange slags. Naturvejlederne Tino Hjorth, Jesper Kaufmann og Michael Stoltze fortæller.

Læs om arrangementer i dit område

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.