Ulvemøder gav klar besked

06-05-2015

Naturstyrelsens fire ulvemøder gav borgere en god portion fakta om ulvens genindvandring til Danmark.

Fakta. I Holstebro var knapt 200 mødt op til ulvemøde. Foto: Naturstyrelsen.

Interessen for at være med til Naturstyrelsens ulveinformationsmøder var stor, og sammenlagt har op mod 1.000 borgere deltaget. Til møderne har deltagerne lært ulven bedre at kende, og alle fremmødte fik klar besked om, hvordan man skal forholde sig til ulven.

Naturstyrelsens ulveteam og Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe var til stede under møderne for at svare på de mange spørgsmål.

- Styrken ved møderne var, at alle gæsterne fik svar fra en fagperson, der er ekspert inden for et konkret område. En jæger, der ville vide, om hans jagthund er i fare, fik svar fra Danmarks Jægerforbund. En fåreavler kunne tale med Landbrug & Fødevarer, og friluftsbrugere, der var bekymrede over ulvens tilstedeværelse, kunne spørge Friluftsrådet til råds, fortæller biolog Hans Erik Svart, Naturstyrelsen.

De fire ulveinformationsmøder fandt sted i Silkeborg i Midtjylland, Rødding i Sønderjylland, Brovst i Nordjylland og Holstebro i Vestjylland.

Fakta:

Vildtforvaltningsrådet rådgiver miljøministeren i vildt- og jagtforvaltningsmæssige spørgsmål. 

Ulvegruppen under Vildtforvaltningsrådet består af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Skovforening og Dansk Ornitologisk Forening.

Forvaltningsplan for ulv i Danmark er udarbejdet af Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe. Planen er dynamisk og kan ændre sig i takt med udviklingen og udbredelsen af ulv i Danmark.

 

Læs mere om ulv i artsleksikonet

Se informationsfilmen om "Ulv i Danmark"

Læs "Forvaltningsplan for ulv i Danmark"

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.