Mosehornugler indtager forladt flyvestation

18-03-2015

Tag kikkerten med og oplev, når sjældne rovfugle flokkes over Flyvestation Værløse i Nordsjælland.

Lavtflyvende. Mosehornuglen jager foran en gammel F 16-hangar. Foto: Naturstyrelsen.

Blå kærhøg, fjeldvåge, musvåge og tårnfalk er blandt de usædvanligt mange rovfugle, der for tiden indtager luftrummet over den gamle Flyvestation Værløse. Blandt de mange rovfugle er seks mosehornugler, der i skumringen jager mus på græsstepperne ved den gamle landingsbane.

- Uglerne letter for at jage mus en times tid, før det bliver mørkt, så hvis man vil se uglerne, er det bedst mellem klokken 17.15 og 18.15. Hvis man bliver på vejene, ser det ikke ud til, at uglerne føler sig det mindste generet, siger forstfuldmægtig Jesper Brodersen fra Naturstyrelsen i Østsjælland.

Det er en god idé at medbringe en kikkert og sørge for at have den nedgående sol i ryggen, så man ikke bliver blændet af lyset. I dagtimerne kan man, mens man venter på uglerne, se både blå kærhøg, fjeldvåge, musvåge og tårnfalke.

Uglerne forventes at blive på flyvestationen til slutningen af marts måned, hvor de flyver mod yngleområder i Sverige, Finland og Norge. Blå Kærhøg og Fjeldvåge forventes at trække mod nord i midten af april.

Naturstyrelsen overtog i 2013 Flyvestation Værløse fra Forsvaret, og den bruges i dag til mange forskellige aktiviteter, hvor der er offentlig adgang.

Læs mere om Flyvestation Værløse

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.