Ingen ulveskove på vej

20-11-2015

Ændringer af skovene i Midtjylland har intet med ulven at gøre.

undefined
Foto: Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum.

Naturstyrelsens nyhed om, at ulven nu for første gang er nævnt i en driftsplan for et skovområde i Danmark, har ført til historier i medierne om, at styrelsen nu er i gang med at etablere særlige ulveskove, hvor mennesker ikke må komme.

Det er ikke rigtigt. Naturstyrelsen har ingen planer om at indrette de offentlige skove eller naturområder efter ulven. I Midtjylland har Naturstyrelsen for at vise rettidig omhu gjort opmærksom på, at der kan være ulve i området. Derfor har enheden som den første i Naturstyrelsen valgt at nævne ulven i en driftsplan.

Ulven er et vildt og fredet dyr, der er beskyttet af internationale regler. Naturstyrelsen kan dog give tilladelse til at regulere problemulve. Oplysninger om, at det er af hensyn til ulvene, at man i Midtjylland nu vil ændre på skovene, så de bliver mere ulvevenlig, med flere lysninger og udskiftning af nåletræer med eg, bøg og birk, har intet på sig.

Den ændrede plan for skovene er alene vedtaget for at skabe en bedre og mere interessant skov for mennesker, planter og dyr i det hele taget. 

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.