Pas på hjortene på vejene

23-10-2015

Antallet af påkørsler af hjorte vokser stejlt hvert efterår. Så sænk farten og undgå et farligt og potentielt dyrt bekendtskab.

undefined
Farezone: I skumringen og det tidlige daggry er der ofte dyr på vejene. Foto: Colourbox.

Det er en sejlivet myte, at weekendens overgang til vintertid udløser særligt mange påkørsler af hjorte. Til gengæld er det et faktum, at risikoen for påkørsler generelt stiger om efteråret. Derfor opfordrer Naturstyrelsen til, at man ser sig særligt godt for i morgentrafikken og på vej hjem fra arbejde.

Årsagen til de mange påkørsler om efteråret er, at billister og hjortevildt er ude på vejene på samme tid. Det er i tusmørket morgen og aften, at hjortene bevæger sig mest rundt i landskabet og ofte krydser landevejene. Og det er også i tusmørket, at de fleste mennesker kører til og fra arbejde.

- Hjorte og biler er en giftig cocktail, som vi desværre støder på hvert efterår. Heldigvis kan man reducere risikoen for påkørsler ved at følge nogle enkle råd. Det handler først og fremmest om at sænke farten og være ekstra opmærksom, siger vildtkonsulent Sven Norup fra Naturstyrelsen i Hovedstaden.

De fleste påkørsler sker, hvor vejen løber langs bugtede skovbryn eller passerer åbne lysninger i skovene. Her er der nemlig særligt mange hjorte.

Gode råd til at undgå påkørsler