De syv små dværge bor i Dyrehaven

05-12-2016

DR1’s julekalender ”Den anden verden” er blandt andet optaget i Jægersborg Dyrehave. Her ligger de syv små dværges hus.

I går mødte vi i DR1s julekalender ”Den anden verden” de syv små dværge, der bor i et stort stråtækt hus midt i skoven. Scenerne er optaget i Jægersborg Dyrehave, hvor dværgenes hus er vildthus, der i gamle dage blev brugt til at huse hjortenes hø, som de bliver fodret med om vinteren. Huset ligger i den sydlige ende af Dyrehaven.

”Dyrehaven er et eventyrligt sted med over 800 år gamle egetræer med krogede grene og gemmesteder. Vil man selv ud på eventyr, så kan man se dværgenes hus udefra. Vi fodrer hjortene ved huset, og derfor skal man holde lidt afstand, så hjortene kan få deres julemad,” siger naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen.

Vildthusene blev opført for godt 200 år siden og er nemme at kende på deres stråtag. I dag er der fem tilbage, men de bruges ikke længere til opbevaring af foder.

I vinterhalvåret bliver hjortene i Dyrehaven fodret fra en traktorvogn, der lægger majs, roer, havre og hø ud på foderpladser rundt omkring i Dyrehaven og ved vildthusene. Det sker om morgenen, og det giver fine muligheder for at iagttage hjortene på afstand.

Læs mere om Jægersborg Dyrehave i den digitale naturguide: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/jaegersborg-dyrehave/sevaerdigheder/#vildthusene