Ny natur bryder frem i Østerild

11-02-2016

En ny rapport om naturen i og omkring Østerild Plantage i Thy viser, at naturen er på rette vej.

Ny natur. Naturen breder sig ved Østerild, viser ny rapport. Foto: DCE.

Græs og urter vokser frem omkring testvindmøllerne i Østerild Plantage i Thy.  Dele af den tætte klitplantage blev i 2011 ryddet for at give plads til testcenteret ved Østerild, og mange steder stak det nøgne sand frem.

En stor indsats blev sat i værk for at genskabe naturen omkring testcenteret, hvor der var fokus på at fremelske sjældne naturtyper som for eksempel klithede. I dag er et tæppe af planter vokset frem, og vegetationen i området er både tættere og mere artsrig end før.

På billeder i rapporten, der er taget i forbindelse med en overvågning, som DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet har lavet for Naturstyrelsen, kan man se, hvordan den nye natur udvikler sig.

Nogle af de planter, der er blevet almindelige ved testcenteret, er bølget bunke, sand-star, almindelig kløvtand, trind fyrremos og revling. Disse planter har haft god mulighed for at brede sig, efter at den tætte nåleskover blevet ryddet.

Billederne herunder viser før-og-efter-billeder af naturgenopretningsindsatserne i og omkring testcenteret ved Østerild.  

Læs rapporten "Vegetationsundersøgelse, part 2"  på hjemmesiden om Østerild

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.