Bisoner giver beskæftigelse

21-01-2016

Turisterne forlænger besøget på Bornholm for at få et glimt af bisonokserne i Almindingen.

Attraktion. Bisonerne er et flot skue i deres tykke, varme vinterpels. Foto: Lars Gejl.

Takket være de bornholmske bisoner bruger turister 2,3 millioner kroner mere, når de besøger Bornholm. Det gavner både feriehusudlejere, restauranter og andre, der lever af turisme. Bisonerne har dermed en direkte positiv indvirkning på beskæftigelsen, der svarer til 3,5 årsværk.

Det viser en undersøgelse, som Center for Regional- og Turismeforskning har lavet for Naturstyrelsen. Undersøgelsen er baseret på 456 besvarelser af spørgeskemaer fra danske og udenlandske turister og lokale fastboende.

- Opbakningen til bisonerne grænser til begejstring, og det lykkes da også to ud af tre at se en bison, når de besøger Bisonskoven. Den oplevelse bidrager formentlig til, at næsten 90 procent mener, at bisonerne er et plus for Bornholm som turistdestination, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen på Bornholm.

Mere end seks procent af de adspurgte turister var parate til at blive længere på Bornholm for at få et glimt af bisonerne. Det er udgifterne til opholdet i et ekstra døgn på Bornholm, der i undersøgelsen bliver omregnet til de ekstra arbejdspladser.

Bisonprojektet og undersøgelsen af turismens virkning på beskæftigelsen er finansieret af Villum Fonden.

Læs rapporten: Den imagemæssige og samfundsøkonomiske effekt af bison på Bornholm (pdf)

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Søren Friese

Skovrider
Naturstyrelsen på Bornholm