Naturstyrelsen gør klar til nye ansatte

01-02-2016

Udflytningen af Naturstyrelsen skrider frem efter planen. De første stillinger i det nye hovedsæde i Randbøl ved Billund er allerede besat, og første nye medarbejder begynder i dag.

Der er godt gang i interviewlokalerne i Naturstyrelsen, der senest 1. februar 2017 skal være på plads i det nye hovedsæde i Randbøl mellem Billund og Vejle. Ledige stillinger for blandt andet regnskabsfolk, biologer og it-medarbejdere bliver løbende slået op og besat, så styrelsen er klar, når den får ansvaret for naturprojekter og drift og pleje af godt 200.000 hektar skov- og naturarealer. 

Syv stillinger har været slået op på digitale jobbørser og i lokale jyske medier de seneste måneder og er efterfølgende blevet besat. Fem stillinger kan søges her og nu, mens yderligere fem-seks stillinger forventes slået op inden for kort tid. 

- Jeg er glad for at se, at Naturstyrelsen allerede nu har succes med at tiltrække god arbejdskraft, der vil være med til at arbejde i Naturstyrelsen i Randbøl. Vi har brug for at bevare et højt fagligt niveau, så vi kan sikre en høj service til borgerne og en god kvalitet i de naturprojekter, vi har ansvaret for på de statslige arealer, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. 

Mange nyansatte vil i perioden frem til flytningen have arbejdsdage i København, så de får mulighed for at skabe netværk og lære af erfarne kolleger, der i dag har arbejdssted i København. I Randbøl er en ombygning af og tilbygning til den gamle skovridergård ved at gå i gang, så de mange nye medarbejdere kan komme på plads senest 1. februar 2017.

Styrelse rykker ud

Den nuværende Naturstyrelse i København deles fra juli 2016 i to styrelser: Naturstyrelsen og  en styrelse i København, der får ansvaret for grundvand, hav, natur og klimatilpasning, med Hanne Kristensen som direktør. Stillingen som direktør for Naturstyrelsen i Randbøl forventes at blive slået op i foråret.  

- Mange af Miljø- og Fødevareministeriets arbejdspladser har altid været spredt rundt omkring i landet, men kun få styrelser og hovedsæder er placeret udenfor hovedstaden. Nu kommer der mere balance i det regnskab. Naturstyrelsen skal styre Miljø- og Fødevareministeriets skove og naturarealer og sætte nye naturprojekter i søen til gavn for dyr, planter og mennesker fra Randbøl, siger Eva Kjer Hansen.

I alt flyttes 666 medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet geografisk. Dele af NaturErhvervstyrelsen flyttes til et nyt driftscenter i Augustenborg i Sønderjylland. Derudover flyttes et antal medarbejdere fra NaturErhvervstyrelsen til styrelsens nuværende afdeling i Tønder. Fra Miljøstyrelsen flyttes opgaver om kemikalieinspektion, miljøgodkendelser og tilsyn med virksomheder til Slagelse på Sjælland, mens ministeriets tre klagecentre (Klagecentret for fødevarer, landbrug og fiskeri, Energiklagenævnet og Natur- og Miljøklagenævnet) flyttes til Viborg.

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger:

Mette Thorn

Pressechef
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet