Statsministeren skal se på urørt skov

14-01-2016

Regeringen indleder fredag arbejdet med en Naturpakke. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen besøger sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen en skov ved Kolding, der har ligget urørt hen i 15 år.

Urørt. Træer i mange aldre og tykkelser i Fovslet Skov, som snart får fint besøg. Foto: NST.

Regeringen vil sikre mere mangfoldighed i den danske natur med en Naturpakke. Startskuddet på arbejdet med Naturpakken går fredag, når statsminister Lars Løkke Rasmussen og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen besøger Fovslet Skov ved Kolding sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen.

Siden år 2000 har et område på syv hektar af Fovslet Skov fået lov at ligge urørt hen, og allerede nu er naturen i det område blevet mere varieret med væltede træer, der huser svampe, biller og tiltrækker fuglelivet.

- Jeg vil vise statsministeren, hvordan urørt skov kan være med til at standse tilbagegangen i biodiversiteten. Der er for mig ingen tvivl om, at urørt skov bliver et vigtigt element i regeringens kommende naturpakke, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Skoven består af gamle eg, bøg og ask og er et vigtigt ynglested for rovfugle bl.a. musvåge, hvepsevåge, tårnfalk, natugle og skovhornugle.  Mens der ikke er blevet fældet træer eller kørt med maskiner i skoven de sidste 15 år, har der fortsat været fri adgang for offentligheden.

Pressen er velkommen til at dække besøget.

Tid og sted:
Fredag 15. januar 2016, kl. 9.20-9.40.
Fovslet Skov, Svanemosevej 22, 6580 Vamdrup. Derfra er der skilte til stedet.
GPS: 55442837 - 9411792

 

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger:

Lillan Clemmensen

Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet

Peter Ilsøe

Vicedirektør
Naturstyrelsen