Margueritruten har vokseværk

06-07-2016

Landets skønneste rute er 600 kilometer længere end hidtil antaget. Et forbedret kort over ruten ligger nu klar, hvis du skal på sightseeing i sommerlandet.

Vejviser. De blomstrede skilte guider turen af bugtede landeveje. Foto: Naturstyrelsen

Margueritruten har hidtil gået for at være 3.600 kilometer lang. Men nu viser den første systematiske opmåling af den landskendte landevej, at Margueritruten faktisk strækker sig over hele 4.200 kilometer. Til sammenligning er årets Tour de France ’kun’ 3.500 kilometer.

Det er Naturstyrelsen, der har opmålt Margueritruten - ikke ude på landevejene, men på friluftskortet Udinaturen.dk, hvor hele Margueritruten er plottet ind. Samtidig har styrelsen forbedret kortet, så man nu kan se hele Margueritruten på én gang. Tidligere var ruten inddelt i mindre sektioner.

- Vi har forbedret Margueritruten på Udinaturen.dk, så kortet nu er 100 procent klar til ferien. Hvad enten man har lyst til at køre en tur ved kysten, over heden eller gennem skoven, har det aldrig været nemmere at få overblik over Margueritruten, siger specialkonsulent Lars Bendix Poulsen fra Naturstyrelsen.

Ude på landevejene har kommunerne flere steder også flyttet rundt på de blomstrede skilte for at opdatere afmærkningen. Blandt andet i Thy og på Mors, hvor man har justeret skiltningen, så billister og cyklister ikke længere ledes ned til nu nedagte færgelejer.

Planlæg din næste tur her: www.naturstyrelsen.dk/margueritruten  

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.