Bioblitz i Nordsjælland sætter rekord

23-06-2016

Under en bioblitz i Nordsjælland blev der på 24 timer fundet 882 arter. Det er ny rekord i landsdelen. Blandt de fundne arter var en svamp og en flue, der aldrig før er fundet i Danmark.

Ny blå flue fundet. Foto: Lars Thomas.

450 insekter, 275 planter, over 100 svampe og laver, 70 fugle, mosser og andre smådyr. Det var, hvad medarbejdere fra Naturstyrelsen i Nordsjælland og Helsingør Kommune fandt sammen med en gruppe eksperter og amatører under en såkaldt BioBlitz, der blev afholdt i Nordsjælland fornylig.

Bioblitz er en registrering af så mange arter som muligt inden for et døgn i et afgrænset område.

- Vi afholder Bioblitz, fordi vi gerne vil sætte fokus på biodiversiteten og samtidig inddrage frivillige i at overvåge vores naturområder. Sammen kan vi skabe et netværk, som styrker vores viden om naturen og de arter, der lever netop her. Det kan give os en større viden om, hvordan vi skal passe på vores naturområder. Og så er det jo helt fantastisk, når der oveni købet dukker helt nye arter op, siger skovrider Jens Bjerregaard Christensen fra Naturstyrelsen i Nordsjælland.

I alt blev der fundet 882 arter i Teglstrup Hegn, Hellebæk Kohave og Helsingørs Grønne Vestkile, og det er ny rekord. I Gribskov blev der i 2014 fundet 789 arter, mens der blev fundet 646 arter på 24 timer i Tisvilde Hegn sidste år.

Blandt fundene i Nordsjælland var tre mere ekstraordinære arter. To af arterne, sæksvampen tørvemos-sortbæger og den blå flue Eudasyphora cyanicolor, er aldrig før fundet i Danmark. Derudover blev der fundet en jagtedderkop, der kun er fundet få gange før i Danmark. Arten hedder Acantholycosa lignaria på latin.

Naturstyrelsen afholder løbende BioBlitz. Hold øje med kalenderen på forsiden af nst.dk.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.