Esben Lunde Larsen har indviet Randbøl

04-06-2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har i dag indviet den nye Naturstyrelse i Randbøl, hvor han vil tog det første spadestik til en ny tilbygning, der skaber plads til styrelsens ansatte.

Sommerfest. Esben Lunde Larsen indviede i dag den nye Naturstyrelse. Foto: NST.

Naturstyrelsens hovedsæde rykker per 1. juli fra København til den gamle skovridergård Gjøddinggård i Randbøl tæt ved Billund og Vejle. Det første spadestik stod miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for under besøget i Randbøl 6. juni.

Udflytningen af Naturstyrelsen til Jylland er en del af den statslige udflytning af arbejdspladser, som blev offentliggjort af regeringen i efteråret 2015. Naturstyrelsen i Randbøl vil, når alle medarbejdere er på plads, huse i alt godt 80 medarbejdere, mens yderligere cirka 520 medarbejdere vil være tilknyttet styrelsens 19 lokalenheder i resten af landet.

- Statsadministrationen skal være tæt på danskere over hele landet. Derfor giver det også god mening med statslige arbejdspladser, der har deres hovedsæde uden for København. Naturstyrelsen kommer til at ligge midt i naturen, i den gamle skovridergård Gjøddinggård. Jeg er sikker på, at både samarbejdspartnere, borgere og medarbejdere vil få glæde af, at Naturstyrelsen nu får en placering midt på danmarkskortet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.    

Den nuværende Naturstyrelse i København bliver 1. juli til to selvstændige styrelser: Naturstyrelsen (NST), som får vicedirektør i den nuværende Naturstyrelse, Peter Ilsøe, som direktør, og Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA), hvor direktør Hanne Kristensen i den nuværende Naturstyrelse, bliver direktør.

Ombygning og nye ansigter

Før Gjøddinggård kan tages i brug, skal den trelængede skovridergård udbygges med en ekstra længe, så der bliver plads til de godt 80 nye medarbejdere i Naturstyrelsens nye hovedsæde.

- Naturstyrelsen har siden årsskiftet været i gang med at ansætte medarbejdere, der skal løse arbejdsopgaverne i Randbøl. Det har været med til at sikre, at det er en toptunet styrelse, der er klar til at løse de opgaver, der venter. Jeg vil gerne ønske et stort tillykke til Naturstyrelsens mange medarbejdere over hele landet og til styrelsens nye direktør Peter Ilsøe, siger Esben Lunde Larsen.

Naturstyrelsen i Randbøl får blandt andet til opgave at forvalte Miljø- og Fødevareministeriets skov- og naturområder og gennemføre projekter til gavn for biodiversiteten og friluftslivet, mens Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning får hovedsæde i København og bliver overordnet statslig myndighed for vand og natur.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.