Grusgrav genopstår som badestrand

28-06-2016

Svogerslev Grusgrav ved Roskilde er netop åbnet for publikum under navnet Lynghøjsøerne.

Skiftedag. Gravkøer viger pladsen for vandhunde i grusgraven. Foto: Naturstyrelsen.

En gammel grusgrav bliver nu omdannet til et paradis for friluftsliv. Svogerslev Grusgrav var tidligere lukket land, men nu bliver der åbnet op for, at alle kan bruge områdets tre store søer, stejle bakker og grønne bevoksninger til aktivt friluftsliv. I første omgang kan man bade, vandre og cykle – og til vinter også kælke - i den nye bynære natur.

Naturstyrelsen har fået Svogerslev grusgrav overdraget af Roskilde Kommune. Styrelsen vil i den kommende tid sammen med lokale brugergrupper indrette området til mange forskellige former for aktiviteter som for eksempel vipper til udspring, moutainbikespor og madpakkehuse.

- Det hører til sjældenhederne, at en by fra den ene dag til den anden får et kæmpe naturområde, der kan dedikeres 100 procent til friluftliv. Allerede fra i dag kan man svømme, fiske og lufte hunden. I den kommende tid vil vi indrette bålpladser, lave stier og bygge shelters. Jeg er sikker på, at rigtig mange mennesker kommer til at få glæde af Lynghøjsøerne, siger skovrider Jens Peter Simonsen fra Naturstyrelsen.

Lynghøjsøerne har en udstrækning på 100 hektar, hvilket svarer til over 1.200 parcelhusgrunde.

Se kortet i høj opløsning

undefined

 

 

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.