Fremtidens vandværk åbner i Vestjylland

02-05-2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen indvier i dag vandværket Aquatarium i Ringkøbing-Skjern Kommune, som både er et eksempel på innovative drikkevandsløsninger og et formidlingscenter.

Innovation. Det nye vandværk er inspirerende at se på og topmoderne. Foto: Aquatarium.dk

Fremtidens vandværker skal verden over være mere energieffektive, have et lavt vandtab og være i stand til at levere drikkevand af høj kvalitet uden bakterier. Og det er præcis det, som vandværket Aquatarium i Ringkøbing-Skjern Kommune er garant for.

Det topmoderne vandværk er en del af fyrtårsprojektet ”Fremtidens drikkevandsforsyning” og er blevet til med støtte fra blandt andet Miljø- og Fødevareministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, der støtter teknologiudvikling inden for blandt andet vandområdet.

- Aquatarium kombinerer det ypperste inden for innovative vandteknologiske løsninger med et unikt design. Resultatet er et center for forskning og formidling af vandteknologisk nytænkning, som kan blive et tilløbsstykke for forsyningsfolk fra både ind- og udland. Vi er førende indenfor vandteknologi i Danmark, og vores ekspertise kan eksporteres til resten af verden, der tørster efter vand- og energieffektive løsninger, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Det topmoderne og arkitekttegnede vandværk skal også fungere som formidlingscenter, hvor skoler, erhvervslivet og andre interesserede kan lære om avancerede udviklingsprojekter.

Forskning giver øget eksport

Aquatarium skal ikke bare på sigt levere vand til halvdelen af Ringkøbing-Skjern Kommunes borgere, det skal også være et centrum for innovation, hvor forskningsinstitutioner, vandforsyninger og erhvervsvirksomheder kan afprøve nye vandteknologiprodukter, som kan bidrage til at øge eksporten af dansk vandteknologi.

-Globalt set er markedet for energieffektive og vandbesparende løsninger i stærk fremgang. Vores eksport af vandteknologi til Kina er tredoblet siden 2006 og i samme periode har vi fordoblet vores eksport til USA. Der er et stort potentiale på vandområdet, som vi skal sørge for at forske i og udvikle, så Danmark kan være med til at sikre et bedre miljø i de lande, der køber vores løsninger, siger Esben Lunde Larsen.

Indvielsen finder sted mandag 2. maj 2016 kl. 13.45-14.45 på Aquatarium, Herningvej 135 i Ringkøbing. Pressen er velkommen.

Læs mere på Aquatariums hjemmeside (eksternt link)

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger:

Steen Jensen

Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet

Mikkel Hall

Funktionsleder
Vandforsyning