Statsskovene består ’eksamen’

23-05-2016

Uafhængige kontrollanter har undersøgt, om Naturstyrelsen fortsat lever op til reglerne om bæredygtig skovdrift.

Granskning. Eksperter fra NEPCon ser nærmere på Naturstyrelsens skovdrift. Foto: NST.

Naturstyrelsen passer statsskovene på en bæredygtig måde. Det konkluderer den uafhængige organisation, NEPCon, efter en gennemgang af Naturstyrelsens skovdrift. Naturstyrelsen får fornyet sit Forest Stewardship Counsil-certifikat (FSC). Samtidig får styrelsen lov at sælge træ, der bærer FSC-mærket som bevis på, at man lever op til mere end 150 specifikke krav.

NEPCon udførte mere end 20 besøg i skovene i forbindelse med kontrollen. Man interviewede blandt andet Naturstyrelsens medarbejdere og interesseorganisationer om skovdriften og hensynet til naturen. Man bedømte desuden skovdriften på en lang række områder som for eksempel, om der bruges bionedbrydeligt brændstof, om gamle træer bevares, og om forbuddet mod sprøjtemidler overholdes.

Der blev kun noteret en enkelt afvigelse i forhold til FSC-reglerne. I ét skovområde, var der således sket en fejl i opdateringen af de såkaldte Pas på-kort, der viser naturværdier som rovfuglereder, grævlingebo og orkidéers levesteder. Fejlen er rettet og havde heldigvis ikke haft konsekvenser for dyr og planter i skoven.

Naturstyrelsen blev FSC-certificeret første gang i 2006. Naturstyrelsens skovdrift er også certificeret efter PEFC’s ordning for bæredygtig skovdrift.

Læs mere om certificeringen af statsskovene

 

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.