Røde porte bliver stående

03-03-2016

Lokale ildsjæle har 10 år til at finde sponsorer til nye røde porte til skov ved København.

Rød. Porten ved "Kør om" i Jægersborg Hegn. Foto: Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen har besluttet at udskyde nedrivningen af to gamle røde porte i Jægersborg Hegn. Det sker for at give blandt andet det lokale Rudersdal Museum tid til at finde sponsorer, der vil betale de cirka 400.000 kroner, som to nye porte koster. I første omgang vil der ikke blive rørt ved portene i 10 år.

Det er portene ved henholdsvis "Rundforbi" og "Kør om", som kun kan holde få år mere på grund af råd. Da portene er dyre og ikke tjener noget praktisk formål, som for eksempel at holde hjortevildt inde i skoven, besluttede Naturstyrelsen i første omgang at fjerne portene. Den beslutning er nu ændret.

- Det har gjort indtryk på os, at der har været så massiv kritik lokalt, og vi vil ikke haste beslutningen igennem. Hvis der er nogen, der vil betale for nye porte, så er vi parate til at vente. Vi har intet imod portene, men vi har vurderet, at vi kan bruge ressourcerne bedre andre steder, siger skovrider Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen i Hovedstaden.

Portene i Jægersborg Hegn blev bygget på et tidspunkt, hvor skoven var dyrehave med kronhjorte og hegn omkring. Jægersborg Hegn ophørte med at være Dyrehave i 1830, og i dag er hegnet er taget ned.

Jægersborg Hegn grænser op til Jægersborg Dyrehave, Danmarks mest besøgte skov, der blandt andet er kendt for de ikoniske røde porte. Det har aldrig været på tale at fjerne selve Dyrehavens røde porte.

Læs naturguiden fra Jægersborg Hegn

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.