Skolebørn jager gode oplevelser i naturen

17-11-2016

Socialt udsatte unge var ’skovarbejdere for en dag’ på Haltrup Hede ved Varde. Naturstyrelsen tilbyder lignende arrangementer flere steder i landet.

Ihærdig: De unge fældede mere end 30 træer på heden. Foto: Naturstyrelsen.

13 skoleelever og fem lærere fra Mølholm Skole i Vejle knoklede i sidste uge med at fjerne uønskede træer fra Haltrup Hede. Selv om det er godt for lyngen, at træene kommer væk, var det vigtigste mål med dagen ikke at pleje naturen. Målet var først og fremmest at give eleverne, der alle kommer fra en specialklasse for børn med personlighedsforstyrrelsen ADHD, en god oplevelse og et bedre selvværd.

- Udsatte unge har det ofte svært i dagligdagen. De har vanskeligt ved at koncentrere sig og bruger en stor del af deres tid på computerspil. Ude i naturen kan vi tilbyde en anden virkelighed, som ofte gør det nemmere at holde koncentrationen. Vi kunne se, at mange af de unge fik en fed oplevelse med at hugge med økse, slæbe træer og i det hele taget bruge en masse kræfter, siger skovrider Inken Breum Larsen fra Naturstyrelsen i Trekantsområdet.

’Skovarbejder for en dag’ er et koncept, som Naturstyrelsen tilbyder flere steder i landet. En naturvejleder instruerer og fortæller om dagens arbejde i naturen, mens skolen selv også har lærere med. Konceptet udbydes blandt andet af Naturstyrelsen Trekantsområdet, Naturstyrelsen Hovedstaden og Naturstyrelsen Midtjylland. 

Skoler og institutioner, der ønsker at høre mere om ’Skovarbejder for en dag’, er velkomne til at kontakte Naturstyrelsens lokale enheder for at høre om mulighederne.

Læs mere om Naturstyrelsens sociale indsats

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.