Hvad skal fyret hedde?

14-10-2016

Naturstyrelsen udskriver navnekonkurrence for det kommende oplevelsescenter for fugle i Skagen.

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

Det Grå Fyr på Skagen skal have nyt navn. Fremover skal fyret nemlig ikke guide skibe, men i stedet være et internationalt fyrtårn for formidling af fugle og fugletræk. For at finde det bedst mulige navn udskriver Naturstyrelsen nu en navnekonkurrence. Det bedste navn udløser fri adgang til oplevelsescenteret i et år.

-Oplevelsescenteret bliver et pejlemærke i international klasse for fugleinteresserede og for formidling af videnskab om trækfugle. Der kommer både udstillinger, ringmærkning og Skagens bedste udsigt over Grenen. Vi er på udkig efter et navn, der kan inspirere turister fra nær og fjern til at lægge vejen forbi oplevelsescenteret, siger fuglecenterleder Jacob Funder fra Naturstyrelsen i Vendsyssel.

Hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen, skal du indsende dit forslag til Obfuscated Email inden 26. oktober 2016 kl.13.00. Man må godt sende mere end ét forslag. Læs mere om kravene til navnet i tjeklisten nedenfor.

Skagen er samlingsted for trækfugle 

I Skagen kan man hvert forår opleve tusindvis af trækfugle, som samles på Jyllands nordligste punkt, inden de skal ud på turen over Nordsøen på vej mod ynglepladserne højt mod nord.

Naturstyrelsen lejer fyret af Realdania og står bag oplevelsescenteret sammen med Dansk Ornitologisk Forening, Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune.

Nordea-fonden har med 12 mio. kroner sikret, at Naturstyrelsen kan gå i gang med at lave nye udstillinger i fyrets bygninger, der totalrenoveres til formålet. Oplevelsescenteret forventes indviet i foråret 2017.

Tjekliste til det det nye navn

Vær sikker på at dit forslag lever op til de formelle krav, inden du sender:

  •         Temaet omkring fugle skal indgå i navnet.
  •         Ordet ”Skagen” som brand skal indgå i navnet.
  •         Fugletræk som et internationalt fænomen kan indgå i navnet.
  •         Der skal findes et navn på både dansk og engelsk, men man er velkommen til kun at indsende et dansk eller et engelsk navn eller et navn, der kan bruges på begge sprog.
  •         Navnet bør være så kort som muligt.
  •         Forslag til undertitel modtages gerne, men er ikke en del af bedømmelseskriterierne.
  •         Husk at navn og kontaktoplysninger skal fremgå, når du indsender dit forslag.

Naturstyrelsen forventer at offentliggøre vinderforslaget senest primo januar 2017. Naturstyrelsen forbeholder sig ret til ikke at benytte navneforslagene. Offentliggørelsen af vinderforslaget sker på Naturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om det kommende oplevelsescenter

Læs nyheden: Skagens fyr bliver eldorado for fugleformidling

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.