Efterlysning: Har du ønsker til Sønderjyllands natur?

30-09-2016

Naturstyrelsen inviterer borgere og interesseorganisationer til at bidrage til en ny 15-års plan for Sønderjyllands statsskove.

Ved du hvor orkidéerne vokser, eller hvor grævlingen og rovfuglen holder til? Eller har du andre vigtige informationer om dyr og planter, der kan hjælpe Naturstyrelsen med at passe på naturen i Sønderjylland? Så er det nu, du skal sige til.

Naturstyrelsen i Sønderjylland efterspørger bidrag fra lokale til en ny 15-årsplan for Sønderjyllands statsskove og statslige naturarealer. Frem til 20. januar kan man sende forslag og idéer, som Naturstyrelsen kan bruge i planen til mailadressen .

- Den nye langsigtede plan for naturen og friluftslivet bliver bedst, hvis vi udnytter den store lokale erfaring og viden om naturen. Jeg håber, at mange private borgere og interesseorganisationer vil deltage i processen, siger Skovrider Inge Gillesberg.

Borgere og interesseorganisationer opfordres især til at sige til, hvis man har viden om natur, landskab og publikums brug af områderne. For eksempel hvor publikum holder særligt af at komme, eller hvor der eventuelt er konflikter mellem forskellige brugergrupper.

Man er også meget velkommen til at sende ønsker om bestemte træarter, genopretning af moser og anden natur eller for eksempel anlæg af stier og bålpladser. 

Når planen er færdig, vil den blandt andet vise, hvor der kan genskabes naturområder, hvor friluftslivet skal udvikles, og hvor løvtræer skal erstatte nåletræer.

Læs mere om de såkaldte driftsplaner for Naturstyrelsens arealer

 

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.