Naturstyrelsen overdrager Tuskær til Lemvig Kommune

30-09-2016

Med Vesterhavet som nærmeste nabo i læ af klitterne lidt syd for Fjaltring ligger Tuskær. I går skiftede ejendommen ejer.

I går - 29. september 2016 - blev ejendommen Kunst- og Kulturcentret Tuskær overdraget til Lemvig Kommune. Der er tale om en vederlagsfri overdragelse mod at Naturstyrelsen som krav stiller, at ejendommen også fremover skal anvendes til kultur- og naturformidlingsaktiviteter. Naturstyrelsen har haft ejendommen siden 1989. Elin Nilsson har drevet, vedligeholdt og udviklet stedet, og har afhold et væld af kulturelle aktiviteter af både lokal og national stor betydning.

Siden 2012 har Naturstyrelsen sammen med Elin Nilsson, bestyrelsen bag Kunst- og Kulturcentret ogLemvig Kommune arbejdet på at finde en løsning, som kunne sikre stedets fortsatte eksistens.

Det glæder mig, at det er lykkedes at finde en løsning i samarbejde med Lemvig Kommune, som indebærer at Kunst- og Kulturcentret fortsat kan danne rammen om spændende kulturelle aktiviteter, udtaler skovrider Thomas Borup Svendsen.