Statens skove får flere vandrestier, lejrpladser og naturområder

15-09-2016

Nu bliver de første initiativer i Naturpakken ført ud i livet i statens skove og andre naturområder over hele landet. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lancerer i dag over 150 natur- og friluftsprojekter til i alt 30 mio. kroner.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen ved præsentationen af Naturpakken i Jægersborg Dyrehave. Foto: NST

Snart kan danskerne prøve kræfter med et nyt mountainbikespor i Vesterskoven ved Silkeborg. Vejen gennem bisonskoven på Bornholm bliver renoveret. Og naturen bliver mere rig i Klosterheden Plantage i Vestjylland, hvor der bliver plantet løvtræer og bærbuske for at omdanne nåletræsplantagen til en mere varieret skov.

Det er blot nogle af de over 150 natur- og friluftsprojekter, der nu bliver gennemført i statens skove og andre naturområder, som Naturstyrelsen forvalter. Det sker som en del af regeringens Naturpakke.

- Allerede i år vil danskerne kunne nyde godt af Naturpakkens første resultater. Aftalen om Naturpakken er samlet set en af de mest betydningsfulde aftaler nogensinde i forhold til at passe på vores natur. For at forbedre naturen og danskernes muligheder for at nyde den, sætter vi nu skub i både friluftslivet og livet i skovbunden med over 150 projekter over hele landet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ministeren tager i dag selv hul på et projekt i Jægersborg Dyrehave nord for København, hvor der bliver etableret ride- og gangstier på området Fortunens Indelukke, der også i dag bliver åbnet op for græssende hjorte.

Mere natur til flere

I alt bliver der gennemført projekter for 30 mio. kroner, og langt størstedelen af projekterne bliver afsluttet i år.

- Vores fælles natur kommer nu til at byde på flere overnatningsmuligheder, cykelruter, bålpladser og andre friluftsfaciliteter. Samtidig omdanner vi en række mindre nåletræsplantager til rigere skove, skaber nye skovbryn og sikrer enge med orkideer og andre sjældne arter. Det er projekter, vi hurtigt kan føre ud i livet, mens det store arbejde med at udpege urørt skov er i gang,
siger Esben Lunde Larsen.

Ud over de mere end 150 projekter skal der som en del af Naturpakken i de kommende år udpeges 10.000 hektar urørt skov i statens skove. Miljø- og
Fødevare-ministeriet er nu i gang med at fastlægge, hvilke skove der skal være urørt eller udpeges som biodiversitetsskov, og de første områder forventes udlagt i løbet af 2017.

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.