Olieramte fugle skal aflives

15-02-2017

Flere fugle er smurt ind i olie efter olieudslippet ved Fyns Hoved. Naturstyrelsen giver bemyndigelse til, at et korps af frivillige jægere kan aflive fuglene.

Olieramt toppet skallesluger.

Særligt langs kysten ved Juelsminde, på øen Endelave og ved Fyns Hoved er der fundet olieramte fugle efter olieudslippet fra det fragtskib, der i weekenden stødte på grund ved Fyns Hoved. Naturstyrelsen er netop i gang med at give bemyndigelse til et korps af frivillige jægere, så de kan gå i gang med at aflive fuglene.

- Vi skal begrænse fuglenes lidelser, og det mest humane er at aflive dem. Ellers vil fuglene fryse ihjel. Vores indtryk nu og her er heldigvis, at det er begrænset, hvor mange fugle, der er ramt af olien, siger vildtkonsulent Lars Bruun Hansen fra Naturstyrelsen.

Indsatsen er målrettet de områder, hvor der er fundet flest ramte fugle. Fuglene bliver aflivet fra land, og der er også givet bemyndigelse til, at de frivillige jægere må foretage aflivninger på og fra privat grund.

- Vi ved endnu ikke, hvor længe det er nødvendigt med en indsats over for de olieramte fugle. Vi følger situationen nøje fra dag til dag, siger Lars Bruun Hansen.

Naturstyrelsen opfordrer private, der har set levende fugle indsmurt i olie på strandene, til at indberette det til styrelsens lokale vildtkonsulenter.

Hvad gør du, hvis du ser en olieramt fugl

Finder du en levende fugl med olie på sig på stranden, kan du kontakte Naturstyrelsens lokale vildtkonsulent. Send en mail med et billede af fuglen samt en så præcis stedangivelse som muligt fx navnet på den nærmeste vej eller GPS-koordinater.

Jylland: Lars Bruun Hansen tlf. +45 40300576, e-mail: Obfuscated Email
Fyn: Lars Erlandsen Brun, tlf. +45 21490023, e-mail: Obfuscated Email

Lars Bruun Hansen

Vildkonsulent
Naturstyrelsen

Lars Erlandsen Brun

Vildtkonsulent
Naturstyrelsen