Nyt fugleoplevelsescenter i Skagen har fået navn

31-01-2017

Skagen Grå Fyr - Center for Trækfugle – bliver navnet for det kommende oplevelsescenter, der bliver indrettet i et tidligere fyrtårn i Skagen. Centeret åbner 12. maj i år.

Naturstyrelsen har modtaget over 200 forslag til et nyt navn til det oplevelsescenter, der er ved at blive indrettet i det tidligere fyrtårn, Det Grå Fyr, der ligger tæt på grenen i Skagen. Nu er det endelige navn udpeget, og det bliver ”Skagen Grå Fyr - Center for Trækfugle”.

- Det er fantastisk, at så mange vil lege med i sådan en konkurrence, og vi håber, at alle bliver glade for det nye navn. Alle indsendte forslag har bidraget til det nye navn på den ene eller anden måde, siger skovrider Jesper Blom Hansen fra Naturstyrelsen i Vendsyssel.

Resultatet af navnekonkurrencen trækker både på historien som fyrtårn og fremtiden som oplevelsescenter for trækfugle, og det er en kombination af flere indsendte forslag.

- Selvom ingen foreslog præcis det endelige navn, så havde vi ikke fundet frem til det, uden de mange gode forslag. Vi blev inspireret til, at det skulle være noget simpelt, kort og selvforklarende, siger Jesper Blom-Hansen.

Blandt de mange forslag er der nu trukket lod om en vinder af navnekonkurrencen, der får gratis adgang til oplevelsescenteret i et år. Vinderen bliver kontaktet direkte af Naturstyrelsen.

Forud for åbningen skal der nu findes en forpagter til centerets butik og café, og interesserede kan læse mere om forpagtningen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Skagen Grå Fyr og det nye oplevelsescenter bliver indviet den 12. maj 2017.

Fakta:
Grenen og Skagen Grå Fyr ligger ideelt for at observere fugletræk. Fuglene samles over Skagen både når trækket går mod nord, - her tøver fuglene før havet skal krydses-, og når det igen går mod syd, - her puster fuglene ud efter at have krydset havet. Det er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Frederikshavns kommune og TuristhusNord, der har fået centret op at stå. Blandt andet etablerer DOF en fuglestation i centret, hvor besøgende kan opleve ringmærkerne på arbejde.

Jesper Blom-Hansen

Skovrider
Naturstyrelsen Vendsyssel