Dramatisk oplevelsescenter fylder 10 år

06-06-2017

GeoCenter Møns Klint har haft stor betydning for turismen i de ti år, det har eksisteret. H.K.H. Kronprins Frederik er i dag med til at fejre oplevelsescenterets fødselsdag med blandt andre miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Møns Klint er en af Danmarks smukkeste og mest dramatiske naturoplevelser. Det kan alle, der har stået på kanten af den høje kridtklint og stirret de 128 meter ned i Østersøens turkisblå vand, skrive under på.  

I 2007 fik den spektakulære udsigt følgeskab af det interaktive oplevelsescenter GeoCenter Møns Klint, der igennem 10 år har fortalt historien om Danmarks fødsel til glæde for både turister, skolebørn og lokalsamfund. Geocenteret har i gennemsnit haft over 65.000 besøgende årligt, og 44 procent af disse besøger primært området ved Møns Klint på grund af Geocenteret. Det gør centeret til den største kommercielle attraktion på Møn. 

- GeoCenter Møns Klint har siden sin oprettelse tilføjet en ekstra dimension til den vilde naturoplevelse, som Møns Klint byder på. Naturen er fantastisk i sig selv, men god formidling er essentielt for forståelsen af klintens fascinerende historie fra istid til i dag. Oplevelsescenteret er blevet et stort trækplaster for både danske og udenlandske turister, der her får muligheden for at dykke ned i geologien med alle sanser, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Flere lokale arbejdspladser 

Arealerne, hvor oplevelsescentret er etableret, er ejet af staten, der også forvalter den unikke natur rundt om centeret. Oplevelsescenteret drives af den lokalt funderede fond GeoCenter Møns Klint, der står for formidlingen af området og som i sin tid blev oprettet på baggrund af et samarbejde mellem offentlige og private bidragsydere. 

Ifølge aktuelle beregninger fra analyseinstituttet Jysk Analyse har centeret skabt mellem 25-40 arbejdspladser lokalt. 

- Møns Klint er et af de få steder i verden, hvor man tydeligst kan se lagene fra kridttiden. Nu kan vi tilføje endnu et lag i klintens historie i form af den effekt, som oplevelsescenteret har vist sig at have på den regionale turisme. Centeret viser, hvor meget vi kan vinde ved at samarbejde om og støtte formidlingen af Danmarks naturseværdigheder, 
siger Esben Lunde Larsen. 
Fødselsdagen bliver markeret med en fælles mountainbike-tur langs kridtstien fra Møns højeste punkt til de vilde orkideer i bunden af Jydelejet. Eftermiddagen byder også på en sejltur tilbage til Store Klint, inden turen går op af ”Danmarks længste trappe” på 497 trin. 


Fakta: GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint blev etableret i 2007, og udstillingen er opbygget som en tidsrejse på 70 mio. år, hvor højteknologiske udstillingsteknikker, kunstneres frie fortolkninger og sjældne fossiler bringer dig fra bunden af Kridthavet og frem til den unikke natur, der findes på Møns Klint i dag.

Udstillingen består af en fortidsdel og en nutidsdel, herunder et arbejdende værksted med naturvejledere, en klatrehule og en 3D-biograf. Oplevelsescenteret består desuden af en skoletjeneste og afholder op til 500 arrangementer hver sæson fordelt både udendørs og indendørs.

Tid og sted:

10-års fødselsdag for GeoCenter Møns Klint 

H.K.H. Kronprins Frederik deltager i markeringen af 10-året for GeoCenter Møns Klint sammen med blandt andre miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tirsdag den 6. juni kl. 10.00-13.15. 

Mødested: GeoCenter Møns Klint, Stengårdsvej 8, 4791 Borre

Program for dagen: 

10.00: Velkomst 

10.10: Fælles mountainbike-tur på kridtstien, over Aborrebjerg til bunden af Jydelejet

11:10: Sejltur til Store Klint

11.30: Gåtur op af Danmarks længste Trappe - Maglevandstrappen 

12:00: Kort rundvisning i GeoCenter Møns Klint

Yderligere information:

Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 935907082 e-mail: Obfuscated Email 

Skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen i Storstrøm, tlf.:2249 6575, e-mail: Obfuscated Email