Første æg er klækket i fiskeørnereden

06-06-2017

I nat er der kommet en fiskeørneunge til verden i reden i Gribskov.

Opdatering kl.17:00: Der er nu TO fiskeørneunger i reden. 

Et fiskeørnepar i Gribskov har brugt det meste af april på at parre sig og gøre reden klar, og nu bærer indsatsen frugt. Natten til tirsdag den 6. juni klækkede det første æg, og en fiskeørneunge tittede frem i reden.

- Vi har været lidt nervøse for, om der faktisk kom unger i reden, da parret har været ret ustabile i deres rugning, men i morges opdagede vi så, at det ene æg var klækket. De første døgn er meget sårbare, så nu handler det bare om at holde ungen varm og sørge for, at hverken ravne eller krager får fat i den, siger skovrider Jens Bjerregaard Christensen.

Se en video af den første unge i fiskeørnereden. 

Der var oprindeligt tre æg i reden, men det ene æg blev ødelagt og fragtet væk fra reden af fiskeørneparret selv. Hvis alt går godt, bliver det resterende æg udruget i løbet af de næste par dage.

Fiskeørne er yderst sjældne i Danmark, og bestanden tæller kun fem kendte par . Fiskeørne får normalt en-to unger. Sidste år fik fiskeørneparret to unger på vingerne fra reden i Gribskov.

Et webkamera sender live fra fiskeørnereden på Naturstyrelsens hjemmeside. 

Der arbejdes på at forbedre forbindelsen til livestreamingen, og vi forventer at kunne sende i højere opløsning fra slutningen af ugen.