Kreaturer fjernet efter ulykke i Midtjylland

01-06-2017

En mand er blevet kvæstet af kreaturer, da han løb en tur i et naturområde i Midtjylland. Naturstyrelsen har nu i samråd med forpagteren besluttet at fjerne dyrene og erstatte dem med nogle andre.

Tidligere på ugen er en mand kommet alvorligt til skade under en løbetur med sin hund i en indhegning med kreaturer nær Naturcenteret Koutrupgård, der ligger i Midtjylland, og som Naturstyrelsen forvalter.

- Det er en dybt tragisk ulykke, og indtil vi ved mere om, hvad der er sket, har vi i samråd med forpagteren besluttet at fjerne de pågældende dyr og erstatte dem med nogle andre. Når vi ved mere, vil vi også se på, om vi kan gøre mere for at undgå den slags hændelser fremover, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen i Midtjylland.

Dyrene har gennem mange år gået i en indhegning ved Koutrupgård for at pleje naturen, og der går en sti gennem området. Her må man ligesom i Naturstyrelsens andre indhegninger med dyr gerne gå ind. Hunde må gerne medbringes, hvis de bliver holdt i snor, hvilket man altid skal udenfor de såkaldte hundeskove. Naturstyrelsen stiller krav til forpagterne, der ejer dyrene, om, at der ikke må gå dyr med unormal adfærd i indhegningerne af hensyn til de besøgende.

- Naturstyrelsen har over hele landet mange indhegninger med dyr, hvor besøgende også færdes. Det er yderst sjældent, at det medfører problemer. Men en ulykke er én for mange, og når vi ved mere, må vi evaluere, om der er noget, vi skal ændre på, siger Poul Ravnsbæk.

 

Gode råd, når du færdes i indhegninger med kreaturer

  • Hold afstand til kreaturerne - mindst 25 m
  • Du må ikke klappe eller fodre kvæget
  • Lad kalvene være i fred
  • Gå aldrig mellem en ko og hendes kalv
  • Hunde skal holdes i snor.

Poul Ravnsbæk

Skovrider
Naturstyrelsen i Midtjylland

Lillan Clemmesen

Pressechef
Naturstyrelsen