Overblik: Tag til Skovens Dag på søndag

03-05-2017

Udpeg et livstræ, spørg en naturvejleder eller stil sulten med en pandekage bagt over bål. Der er garanti for masser af underholdning, når Skovens Dag løber af stablen landet over søndag den 7. maj.

Landsdækkende. Se et udpluk af alle aktiviteter på Skovens Dag.

Søndag den 7. maj er det Skovens Dag. På denne dag bugner skove landet over af aktiviteter for både børn og voksne. Det gælder også i statens skove.

Tag blandet andet på guidede ture og hjælp med at udpege livstræer, der får lov til at blive stående i skoven til evig tid, eller kom helt tæt på dyr og planter med en naturvejleder. Hvis du hellere vil bruge din søndag på at få pulsen lidt op, er der også mulighed for at klatre i træer, tage på en rask vandretur eller snitte dit eget spækbræt. Når sulten melder sig oven på alle aktiviteterne, er der flere steder snobrød og bålstegte pandekager.

Se listen med arrangementer i statsskovene nedenfor, eller besøg Skovens Dags hjemmeside, hvor samtlige arrangementer er samlet.

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og private, kommunale- og statsejede skove og støttes af Nordea-fonden.


Skovens Dag i statsskovene

Hvis der ikke er angivet andet, er tidsrummet 10.00-15.00.

Jylland

Haderslev Dyrehave: Naturstyrelsen Sønderjylland inviterer til en oplevelsesrig dag, med aktiv og sjov læring om skov og natur. I år foregår Skovens Dag i Haderslev Dyrehave, og der vil blive mulighed for, at stifte bekendtskab med minikredsløb, aktiv leg i naturen, orienteringsløbs-sprintbane, fotokonkurrence, skovquiz, vandhulsaktiviteter, skovarbejder for en dag, videobrevkasse for børn og meget mere. Det vil alt sammen blive formidlet i børnehøjde og for hele familien.
Mødested: Haderslev Dyrehave, Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev.

Nyminde Plantage:
Skovens Dag i Nyminde Plantage drejer sig om skovens ressourcer, energier og jagten på den nye mangfoldige skov. Vi byder på en dag i skoven med oplevelser og energi, og du vil blandt andet kunne høre mere om livstræer og døde træer og komme på sporet med en schweisshund. I dagens anledning er skoven åben for, at du kan køre en tur i den.
Mødested: Skydebanehuset, Sdr. Klintvej 60, 6830 Nørre Nebel fra kl. kl. 11.00-15.00.
Læs mere om livstræer

Svinkløv Plantage: Tag familien med til en dag i skoven, fyldt med sjove og udfordrende aktiviteter. Dagen byder på hestevognsture med naturvejleder, træklatring med udstyr, bueskydning, opgaveløb, bålaktiviteter og pandekager. Derudover kan du prøve en tur på mountainbike, se Svinkløv fra oven i en lift og møde en jæger.  Du kan også høre mere om livstræ-projektet.  
Mødested: Arrangementet og parkering finder sted på Ministervej i Svinkløv plantage (følg skiltning), søndag den 7. maj mellem 13:00-16:00. Læs mere her.

Vestjylland:
Søndag d. 7. maj 2017 er det Skovens Dag, og hele den første weekend i maj er det tilladt at køre på de skovveje, hvor bilkørsel normalt ikke er tilladt. "Dispensationen" gælder i skove administreret af Naturstyrelsen Vestjylland, og er gældende fra solopgang til solnedgang. Du kan tage på kronvildt- eller bæversafari, se de mange arealer der er tilplantet efter blandt andet Bodil-stormen, eller du kan bare nyde foråret og den nyudsprungne bøg i selskab med madkurven.
Tidspunkt: lørdag d. 6. maj kl. 5.30 - 21.15 og søndag d. 7. maj kl. 5.30 til 21.15.

Rold Skov: 
Skovens Dag i Rold Skov finder sted på den hyggelige Stabelplads og naturbasen ved Hvass Sø. Bålstederne er tændt begge steder. Dagens program har fokus på aktiviteter for børn og deres voksne. Blandt andet kan du lave snobrød, prøve at bage pizza i den brændefyrede pizzaovn og bygge fuglekasser. Fra kl. 11 - 13 har du mulighed for at få en lille tur i hestevogn. Kl. 10.30 - 12.30 er der guidet tur i Hesselholt Skov med skovrider Bendt Egede Andersen.

Livø: 
Skovens Dag holdes i år på Livø, hvor træerne lige er sprunget ud og øen tager sig ud på smukkeste vis. Alle aktiviteter på dagen handler om skov, natur og træ og den energi, som skoven skaber. Både når træet får bålet til at flamme – og Livø Feriecenter tilbereder bålmad til de sultne gæster. Og den energi skoven giver, når tidl. skovfoged, Jens Erik Nielsen tager gæsterne med på skovtur. Her indsnuses forårets dufte, lyttes til beroligende fuglesang og de gamle egetræer kan krammes efter behov. Mødested: Skippervej 16. 9681 Ranum kl. 10.00-16.00. Læs mere her. 

 

Sjælland

Jægersborg hegn: Naturstyrelsen og andre aktører slår dørene op til et festligt arrangement for børn og voksne i Jægersborg hegn kl 11.00-15.00. Startstedet bliver på skovsiden af den gamle smukke Skodsborg station. Naturstyrelsen indvier de nye bålhuse tæt på stationen, hvor der bliver bagt snobrød i lange baner til alle. Det er også muligt at prøve den nye bro, der går igennem Bøllemosen. Broen giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på de særlige planter og dyr, der lever i Bøllemosen, uden at det ødelægger den sårbare højmose. Herudover er der blandet mulighed for en klatretur i et bøgetræ og at snitte sit eget spækbræt. Læs mere her.


Herstedhøje/Vestskoven
: Vestskovens runde fødselsdag den 7. maj afholdes på Naturcenter Herstedhøje med deltagelse af miljø- og fødevareministeren samt en række borgmestre fra kommunerne. Arrangementet afholdes samme dag som Skovens dag, og Naturstyrelsen vil gerne invitere alle til at deltage. Du kan blandt andet plante dit eget træ og besøge et snitteværksted.
Mødested: Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1, 2620 Albertslund fra kl. 10.00-16.00. Læs mere her.

Læs også: Danmarks største nye skov fylder 50 år 

Boserup Skov: Her vil der være udpegning af livstræer, hvor du kan være med til at bestemme, hvilke træer vi skal lade stå for evigt til gavn for biodiversiteten. Der vil være 2 guidede ture – en formiddagstur kl. 11.15 og en eftermiddagstur kl. 13.Arrangementet udbydes i samarbejde med Boserupgård Naturcenter, og der vil være mulighed for at deltage i en masse øvrige aktiviteter helt gratis.
Mødested: Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, 4000 Roskilde. Læs mere her.


Gedser: Åbent Hus og loftsindvielse på Gedser Fuglestation i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening kl. 08.00-12.00. Vi viser, hvordan småfuglene indfanges, køns -, alders - og artsbestemmes. Vi ser fuglene helt tæt på, og der fortælles om det at ringmærke fugle, og hvilken viden mærkningen kan bringe.
Mødested: Gedser Fuglestation. Kør gennem Gedser by, forbi Fyret til den store P-plads ved stranden. Gå gennem fårefolden til det stråtækte hus. Læs mere her.

Bornholm

Almindingen: Naturstyrelsen Bornholm inviterer til Skovens Dag ved Christianshøj i Almindingen søndag 7. maj fra klokken 10:00-13:30. Her kan du blandt andet bage snobrød og pandekager over bål, høre og spørge til dyr og planter fra naturen og tage med på guidede vandreture i Almindingen.
Mødested: Christianshøjkroen, Segenvej 48, 3720 Aakirkeby.  Læs mere her.

 

Lykke Fabricius Port

Pressemedarbejder
Naturstyrelsen