Esben Lunde Larsen: Staten skal fokusere på sine kerneopgaver og ikke på at eje campingpladser

13-11-2017

Regeringen fremsætter den 15. november 2017 et lovforslag, der gør det muligt at udstykke 18 statsligt ejede arealer med campingpladser. Efter at have læst høringssvarene har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besluttet at tilføje Tranum Klit Camping, der stod til at lukke, til salgslisten over campingpladser og –arealer.

Staten skal koncentrere sig om at løfte sine kerneopgaver og overlade ejerskabet af statens campingpladser og arealer, der er udlejet til campingpladser, til andre. Derfor fremsætter regeringen den 15. november 2017 et lovforslag, der gør det muligt at udstykke de campingpladser, der ligger på statens arealer, så de efterfølgende kan sælges.

Seneste tilføjelse til salgslisten af campingpladser og -arealer er den statsejede campingplads Tranum Klit Camping ved Jammerbugten. Tranum Klit Camping stod til at skulle lukke ved årsskiftet og indgik ikke i det lovforslag, der blev sendt i høring sidst i september. Høringssvarene viste dog modstand mod at nedlægge campingpladsen i Tranum, og på den baggrund valgte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen at forsøge at sælge campingpladsen i stedet for at lukke den.

- Vi oplevede i høringssvarene, at der er stor opbakning til at bevare Tranum Klit Camping. Derfor har vi valgt at ændre lovforslaget, så campingpladsen kan sælges på lige fod med de øvrige statslige arealer. Det er ikke statens opgave at drive campingpladser, og jeg er sikker på, at private købere kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, uden at hensynet til naturen sættes over styr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Tranum Klit Camping har været drevet af en privat forpagter i en årrække og har fastliggende campister fra både ind- og udland.

- Mange er kommet på Tranum Klit Camping i årevis, og pladsen har haft en væsentlig betydning for det lokale kulturmiljø. Derfor er det positivt, at Tranum Klit Camping nu får de samme muligheder for udvikling som de øvrige statslige campingpladser, nemlig at blive solgt til interesserede købere, siger Torsten Schack, erhvervsordfører i Venstre.

Det forventes, at salget af arealerne inkl. Tranum Klit Camping vil gå i gang i løbet af foråret og vil løbe over de kommende år. Salget vil ske under hensyn til vilkårene i kontrakterne med de nuværende forpagtere af campingpladserne.

Fakta: Campingpladser til salg

Lovforslaget er en opfølgning på regeringsgrundlaget og skal sikre, at statslige arealer, der i dag er bortforpagtet til drift af campingpladser, kan udstykkes. Der er tale om campingpladser og arealer fordelt over hele landet. Arealer ligger i tilknytning til statslige skov- og naturområder.

Der er tale om campingpladser og mindre campingarealer fordelt over hele landet, der ligger i tilknytning til statslige skov- og naturområder. Campingpladserne er Tranum Klit Camping, Bunken Strand Camping, Børsmose Camping, Rødhus Klit Camping, Svinkløv Camping, Vejers Strand Camping, Tunø Teltplads, DCU-Flyvesandet Strand Camping, Marstal Camping, Høve Camping, DCU Camping Rågeleje, Sanddobberne Camping, DCU- Camping Nærum og Nordskoven Camping.

Dertil kommer tre mindre statslige arealer, der er bortforpagtede til  de private campingpladser Blokhus By Camping, Hærvejens Ro Camping og Nymindegab Camping samt et areal til den kommunalt ejede campingplads Silkeborg Sø Camping.

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 22 13 08 34, e-mail: Obfuscated Email

Sekretariatschef Karen Marie Olsen, Naturstyrelsen, tlf.: 41 72 16 18, e-mail: Obfuscated Email