Ny observations-kikkert til Skagen Grå Fyr

13-10-2017

Gave fra Spar Nord Fonden til Center for Trækfugle gør det muligt for publikum selv at se de mange fugle, der flyver forbi.

De besøgende kan nu både indenfor og udenfor opleve trækfuglene på tæt hold i centret. Indenfor i udstillingen sker oplevelsen interaktivt ved video- og webcamoptagelser, og udenfor giver den nye kikkert mulighed for at observere trækfuglene over havet og over land.

- Det er en fantastisk god og stærk kikkert vi har fået sat op, siger Centerleder Jacob Funder, og fortsætter: Publikum har fri adgang til kikkerten, og vi håber mange vil benytte sig af muligheden.

Året rundt flyver mange fugle forbi Skagen Grå Fyr. Havfuglene trækker ind og ud af Kattegat, og mange landfugle tvinges hen over Grenen og fyret på vejen mellem ynglepladserne mod nord og vinterkvarterene i Afrika og Sydeuropa.

Afdelingsdirektør for Spar Nord i Skagen Lars Kappelborg udtaler:

- Vi er i Spar Nord glade for, at vi kan bidrage til at styrke det nye Center for Trækfugle. Det er en ny attraktion for byen, som vi håber vil trække mange besøgende til. Den nye kikkert skulle gerne gøre oplevelsen endnu bedre.

Kikkerten er en Fujinon 20 x 80, og giver et klart billedet helt til Frederikshavn og Hirtsholmene, om ellers vejret tillader det.

 

Yderligere oplysninger:

Naturstyrelsen: Centerleder Jacob Funder, tlf 2161 8300

Spar Nord: Afdelingsdirektør Lars Brix Kappelborg, tlf 2527 0602