Giv din mening til kende om Nationalpark Kongernes Nordsjælland

05-09-2017

Lokal opbakning og borgerinddragelse er vigtigt for oprettelse af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Derfor er du i september inviteret til offentlige møder, som afholdes i Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Helsingør og Hillerød - de fem kommuner i nationalparken.

Melby Overdrev. Foto: Lars Gejl

Hvad enten du bor i by eller på land, så er du velkommen, når der holdes offentlige møder om Nationalpark Kongernes Nordsjælland her i efteråret. Nationalparken kan blive den femte danske nationalpark på grund af sine unikke natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier.  Det store område vil skulle udvikle sig i tæt samspil med de fem store nordsjællandske kommuner, nationalparkbestyrelsen og lokalsamfundet.

På de offentlige møder kan du møde din borgmester, og Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen vil fortælle om miljø-og fødevareministerens forslag til bekendtgørelse om Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Der vil også komme en lokal oplægsholder, som fortæller om et interessant emne fra netop dit lokalområde, hvor nationalparken folder sig ud.

Interesserede borgere vil på møderne få mulighed for at orientere sig nærmere på et stort geografisk kort, hvor man kan se, hvor det forslås, at nationalparken skal ligge. Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål til forslaget og drøfte de emner, som man interesserer sig for. Dette vil der blive mulighed for både i plenum og mere uformelt i kaffepausen.

De offentlige møder foregår her:

Den 11/9 kl. 19-21: Offentligt møde i Gribskov Kommune.
Mødested: Esrum Kloster, Klostergade 12, Esrum, 3230 Græsted

Den 12/9 kl.19-21: Offentligt møde i Fredensborg Kommune.
Mødested: Fredensborg Rådhus, Egevangen 3B, 2980 Kokkedal

Den 13/9 kl.19-21: Offentligt møde i Halsnæs Kommune.
Mødested: Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk

Den 19/9 kl.19-21: Offentligt møde i Helsingør Kommune.
Mødested: Flynderupgård, Agnetevej 9, 3060 Espergærde

Den 21/9 kl.19-21: Offentligt møde i Hillerød Kommune.
Mødested: Hillerød Rådhus, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød

Du kan også give din mening til kende ved at sende høringssvar til Miljøstyrelsen senest den 23. oktober 2017 på Obfuscated Email. Alle høringssvar indgår i beslutningen om oprettelse af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Læs mere om de danske nationalparker på www.danmarksnationalparker.dk