Ulvemistanke: Umuligt at fastslå dødsårsag hos dræbte kalve

26-02-2018

Da de har ligget døde længe, var det ikke muligt at fastslå dødsårsagen ud fra resterne af de syv døde kalve, der søndag blev fundet på en mark i Sindal i Vendsyssel.

En kvægavler fra Nr. Blæsbjerg nord for Sindal fandt søndag syv døde kalve på sin mark. Naturstyrelsens ulvekonsulent undersøgte mandag eftermiddag kalvene efter mistanke om ulveangreb, men det var ikke muligt at fastslå en dødsårsag.

- Normalt kan vi se på bidemærkerne, om der er tale om en ulv, men kalvene har ligget døde for længe til at kunne fastslå, hvad der har slået dem ihjel. For en sikkerheds skyld har vi taget en DNA-prøve fra et af kadaverne, men det er tvivlsomt, om materialet kan bruges, siger Ditte Svendsen, skovrider i Naturstyrelsen.

DNA-prøver viste for nylig, at der var ulv på spil, da 21 får hos Storålam ved Holstebro omkom i begyndelsen af februar. Angrebet fandt sted bag en ulvesikret indhegning, som var ødelagt af krondyr.

Der gives kompensation for skader forvoldt af ulv på husdyr i de tilfælde, hvor Naturstyrelsen kan medgive, at skaden er forvoldt af ulv. Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.